pulled bbq chicken


Systers somriga midsommarskapelse



Jacob's Creek event på hemmaplan




Hemma efter härlig smålandsvecka








Min vällingsförvaringsgrej

Jag har två stycken, en som jag alltid har i skötväskan med vanlig välling och en som jag har stående på diskbänken med nattvällingpulver. Då Magda ska ha sin nattvälling kan jag vara hur dimmig som helst i huvudet vid tresnåret för det är bara att hälla i det på förhand doserade pulvret.

Marshmallows american mega style


Midsommartävlingen är avgjord

Mammassaden och mammassadör

Pulled BBQ chicken - saftiga, krispiga miniburgare


Pulled chicken är kyckling som varit inne i ugnen på låg värme och lång tid. Där har den legat i en barbecuesås som sjunkit in i kycklingen och ger den en så underbar smak. När du tar ut kycklingen från ugnen så mer eller mindre fransar den sig själv. Du har den saftigaste, mest välsmakande kyckling du kan tänka dig!





Bröd till miniburgare




midsommarafton i bilder

Midsommarmat i småland


Vitlökspressen är perfekt till babymaten

Betanialimpan gör gott


Den allra ljuvligaste jordgubbslemonad


Nu kan midsommar kicka igång



Ciao!

Martin som älskar att resa och framför allt till Italien tog således saken i egna händer och bokade och planerade allt från start till slut. En resa genom Frankrike och Italien. Så här ser resplanen ut Nice-Castelnuovo Magra-Florence-Mantova-Salsomaggiore Terme- Milano-Barbaresco-Lyon-Paris.
Förra torsdagen landade vi i ett soligt Nice, där hämtade vi den bokade caben och styrde mot en liten bergsby i norra Italien. När vi kom fram var jag lamslagen av förundran! Vilken vacker plats!! Martin hade hyrt ett litet hus där vi tillbringade natten. Middagen intog vi på en liten lokal pizzeria. Vi åt supergod filé med grillade grönsaker. Kvalitén på råvarorna och känslan för matlagning här gör att du kan få en gastronomisk upplevelse även på en liten Pizzeria på landet. Hur häftigt är inte det?!
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men vill just nu bara njuta av semestern som min underbara pojkvän har ordnat åt oss! Jag är hemma 2/7 och skriver då ett längre inlägg så får ni även se alla bilder jag tagit. Mestadels på den mat vi ätit;)
Uppdateringar löpande finns på instagram och twitter för er som vill följa med på resan @jessicafrej
Arrivederci!
GLAD MIdsommar från oss

KA ÄR PÅ PLATS



Kaviarsnurror till midsommardrinken kanske?





Alkoholfritt Sommarvin med smak av rabarber, krusbär och fläder


Högrev med Barbecue glaze och feta/grillad paprika röra




Om jag fick fixa din midsommar...







Små brickor till små personer


Goda biffar och gott sällskap

Igår var jag hos min kollega Moa med sambo och lilla Ebbe. Moa och jag har ett spännande projekt som vi fixade lite med igår. Jag berättar snart! Jag får alltid så god mat hos henne och igår var inget undantag: biffar med lök och feta, tzatziki och sallad. Synd bara att jag hade glömt kameran, nu fick det bli fotat med telefonen. Efter maten kaffe, kakor och melonbitar. Ps. Ebbe syns på 2 av bilderna;-)
Så roligt att se också vad Ebbe har lärt sig till varje gång vi ses. Han är exakt 1 månad äldre än Magda. Den här gången hade han lärt sig att resa sig upp och säga något i Hej-stil. Förra gången var det krypningen och där är Magda nu.
Presenter som berör



Balkongen fixad - tip top!

En grekisk sallad i all sin enkelhet

Du behöver
1 pkt fetaost (ca 150 g)
6 tomater
1 gurka
1 rödlök
1½ dl kalamatoliver
2 msk rödvinsvinäger
4 msk Extra virgine olivolja
1½ tsk torkad oregano
salt, svartpeppar
Gör så här
Skär gurka och tomater i rätt stora bitar. Skiva rödlöken. Blanda allt det skurna med avrunna oliver. Fördela vinäger och olivolja över. Lägg på fetaost i stora bitar och strö över oreganon. Servera med olivolja, salt och svartpeppar på bordet. Gärna liten citronklyfta också.
Pineberry?

Bloggare - Midsommartävling för er!


Glöm inte att det är tävling för alla bloggare, alltså inte enbart matbloggare!! Sista datum att publicera och länka är 22/6. Du kan vinna restaurangcheck och kokböcker - Det låter väl inte så dumt! Du behöver inte skriva recept utan bara på ett roligt sätt visa ett roligt matupplägg för midsommar (se nedan för instruktioner)!
Lämna en kommentar i detta inlägg med en länk till ditt inlägg - senast den 22 juni ska ditt bidrag finnas med.

Ny sorts kyckling med citron, vitlök, sparris mm

1 vitlöksklyfta

Största supportern hittar ni i Nacka

Direkt då hon vaknade i morse så skulle hon ha svenska färgerna målade i ansiktet. Hon tjatade och tjatade och tjatade. Då Leontine äntligen kom vid 10 snåret så fick hon i uppgift att måla. Annie var nöjdast i världen! Men nu sover hon....

Leontine hade med sig goda bullar från bageri i Hammarby Sjöstad.

Sen gosade hon med Magda och busade med Annie..som vanligt! Hon förgyller vilken dag som helst och både Magda och Annie tycker så mycket om henne. Vi åt grekisk sallad till lunch, men bild och recept kommer imorgon.
HEJA HEJA NU!
2012 års godaste sommardryck

Varma Mackor och chips = 2 flugor i en smäll?


Chevrérulle med sammetslen honung, rostade solroskärnor och hallon

Gjorde denna till dopet och det är verkligen ett toppentips, tycker jag då, till buffén. Inget jobb att tala om, men festligt värre! Bäst med färska hallon, men tar du frysta som jag gjorde denna gång så kan du vända runt dem ett varv i kall sockerlag. Då blir de sådär skinande, glansigt vackra, men som sagt har du färska så underbart!
Beyond borders
pimpa oliverna



Ska du laga mat i vildmarken i sommar



Getost+fikonmarmelad+Krustader = Gott

Krustader med varm mjukost och något lite till är min favoritförrätt. Det är ingen förberedelsetid, du kan ha ingredienserna hemma länge utan att de blir förstörda, du kan mixa lite hur som, och de är gudomligt goda. Kom bara ihåg att det inte är någon idé att förbereda dem långt innan för om du spritsar ner mjukosten och låter dem stå så blir de mjuka istället för krispiga.
Då jag hade min kollega på besök förra veckan så gjorde jag dem med Fjällbrynts getost och toppade med en liten klick fikonmarmelad. Det är nog min nya favorit!


Kanske en handfull insekter till lunch skulle göra susen?


BBQ mini termometrar till grillen på kampanj



Korv med spagettimaskar




Tips på bröllopspresent

Färsk mango och päron till bebisen

Jag har nu gjort en stor sats mango- och päronkuber till Magda av färsk mango och ekologiska päron. Så härligt att bara ta ut några kuber från frysen. Ibland blandar jag mango- och päronpurén med lite grekisk youghurt, ibland blandar jag även ner lite annan frukt t ex lite plommon eller äpplepuré. Ibland mosar jag ner lite frysta blåbär eller hallon. Magda är överförtjust i just päron- och mangosmaken. Jag har hittat ekologiska päron utan problem, däremot hittar jag inte ekologisk mango.

Ugnspannkaka med blåbär - favorit i repris

4½ dl vetemjöl
9 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
2 nävar blåbär (eller så mycket du vill ha, jag använde frysta blåbär denna gången och det blev riktigt bra)

Smöra ugnsplåten rejält så den inte fastnar
Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över blåbär.
Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun.


Fredag blev en shoppingdag mot alla odds






Mina kära bloggkollegor - Här är en midsommartävling för er!

Lämna en kommentar i detta inlägg med en länk till ditt inlägg - senast den 22 juni ska ditt bidrag finnas med.

Heja Sverige!!!

Titta vad jag har beställt!


Dags för dipp och soffhäng


Grillade skivor av bakpotatis - Mums!


Coleslaw med mango - perfekt till grillat

Verkligen god coleslaw med mango som ger den där sötheten som passar gudomligt till grillat, testa! Receptet hittade jag på ICA, men har ändrat något.

Grillad flankstek - Mums!




Coops tårttävling - WoW!!


Jessicas vecka
Hej på er!
Jag har haft en fantastiskt underbar vecka! I fredags åkte jag och mina fyra bästa vänner till Visby för fyra dagars semester. Det som stod på schemat var kvalitétstid med varandra, sol, mat och dryck. Dessvärre var det superdåligt väder så det där med solen gick bort och ersattes av alfapet och kortspel i vår lilla stuga som vi hyrt.
Mina extremt dåliga alfapet bokstäver
I Visby finns många bra restauranger. Bland annat åt jag en extremt god tryffelrisotto med salsiccakorv på ”Wisby deli” och på GA masters fick jag in en fantastisk fläsksida med tryffelpotatispuré. Jag älskar tryffel by the way! Stugan vi hyrde låg precis bredvid ”Creperi och logi” perfekt med en matig galette ”dagen efter” jag tog en med rökt skinka, ost och dijonsenap. Precis vad man behöver för att komma på banan igen. Dock tycker jag att dom borde ha lite högre kvalitét på skinkan när allt annat är så bra. Det bästa med galetter är att dom görs på bovete vilket är glutenfritt! Toppen för alla oss som inte tål gluten. En annan sak som jag la märke till är hur genuint trevlig personalen var på restaurangerna! Trots att vi delade notor, skrattade för högt och ibland var allmänt krångliga och frågvisa, tack för ert tålamod!
Den ljuvliga tryffelrisotton på Wisby deli
Har ni vägarna förbi Visby missa inte Hedbergs bok och musik kafé. Allt är hembakat och saffranspannkakan är helt ljuvlig. Södra kyrkogatan 4B
Nu är jag hemma igen vilket innebär att det är dags att ta tag i vardagen, fast eftersom jag jobbar med min hobby så är det ju inte särskilt betungade. Just nu håller jag på och arbetar fram ett ljuvligt recept på en midsommardessert. Delar självklart med mig av det när det är klart.
Arbetet med den glutenfria brödboken går stadigt framåt. Under juli månad kommer jag och Maria ta fina pressbilder på oss tillsammans som vi kan använda i samband med marknadsföringen av boken. Det som är lite problematiskt är att Maria bor utanför Göteborg och jag i Stockholm så vi har inte möjlighet att ses så ofta men i sommar ska vi försöka korsa varandras vägar och få några fina bilder. Vi jobbar annars så att vi mailar varandra recept och så bakar vi dom och så ger vi varandra feedback sen blir det självklart många långa telefonsamtal. Det är så spännande att jobba med denna boken vi känner verkligen att vi tar fram framtidens bröd! Jag hoppas verkligen att jag snart kan ge er ett datum på när boken finns i butik men eftersom vi satt igång detta mitt i semesterperioden så går allt lite långsamt men vi jobbar på så fort vi kan!
Strax kommer min svärfar hit. Han har åkt på sin motorcykel hela vägen från Köpenhamn och jag gissar att han är både törstig och hungrig när han kommer fram. Jag kommer därför bjuda honom på lite parmaskinka, oliver, ostar och min favoritdrink så här på sommaren, rabarbersvaj! Jag har snott drinken från restaurang Gondolen i Stockholm och detta är min tolkning.
Rabarbersvaj alá Jessica
4 glas
4 cl sockerlag
8 cl färskpressad limejuice
12 cl rabarberpuré
16 cl vaniljvodka
några droppar grenadine
Sockerlag: koka upp lika delar socker och vatten, låt svalna.
Rabarberpuré: koka upp slantad rabarber, socker efter smak och en skvätt vatten. Mixa och låt svalna.
Fyll trevliga glas med mycket is, blanda samtliga ingredienser väl i en kanna och häll upp i glasen. Farligt gott om man som jag älskar rabarber!
Ha det gott så hörs vi snart igen!
Kramar från Jessica Frej
Rabarberglass med dulche de leche



Pimms - en riktig sommardrink





Pimms, flankstek och rabarberglass



Fenomenal Ceasarsallad på räkor - Var? - i Sickla köpkvarter





Entrecote med Roquefortsås och fläderkaka med jordgubbar





Entrecoten ligger i marinaden...

Ikväll ska ni få en massa gott här på matstugan, så kika in ikväll.
Rabarberpaj täckt med knaprigt kolatäcke - Kan det var nåt?



Tillbringare och glas till ikväll

Moas Kycklinggryta



Bambis utmaning
3. Vilket var ditt favoritämne i skolan?
4. Vilket kan du inte leva utan - datorn eller tv:n?
5. Vad bakar du helst?
6. Hur mycket pengar skulle du vilja ha för att färga håret grönt?
7. I vilket barnprogram skulle du helst vilja vara en karaktär i?
8. Hur mycket kostade det dyraste klädesplagget du har?
9. Vem inspirerar dig mest?
10. Ett ord som du ofta använder?
Sommaravslutning på dagis med rymden och sommarrutor





Somrig bål




Gorgonzolasås till kött och fisk - Bästa bästa såsen
Då min syster var här inför dopet förra veckan testade jag att göra den med Smetana istället för den vanliga burken Creme Fraichen, det blev supergott det med. Jag har lite snöat in på Smetana för tillfället faktiskt, spännande att testa vad den funkar med. Det jag tycker är toppen med Smetanan är att den är laktosfri och jag har flera vänner som är laktosintoleranta. Köttet är ICA Selections Top Blade (Luffarstek), hur god och mör som helst.
Gorgonzolasås:
1 burk Smetana (du kan även ta 1 burk Creme Fraiche eller lätt Creme Fraiche)
150 g Gorgonzola
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Blanda Smetana, Gorgonzola och vitlöksklyftor i kastrull. Koka upp och låt småputtra några minutrar. Färdigt!
Ps. Annat som blir gott med Smetana är Nougatmousse och Korv Stroganoff
Nytt och läckert från Kronfågel





Frasiga snurror med pesto och mozzarella




Ps. De går jättebra att frysa och sedan värma i ugnen, de behåller frasigheten!
Alla huvudrätter finns nu under kategorier





