Pimms - en riktig sommardrink


 
 

 
Pimm's No 1, har ni inte smakat eller gjort Pimms så är det hög tid nu, fräschare, godare drink finns inte på sommaren. I England är den en riktig klassiker och huvuddrink  under t ex Wimbledon och brittiska och amerikanska polomatcher. Basen i Pimm's No 1 är Gin. Sedan är receptet hemligt, men den har smak av kryddor och citrus.  Pimm's No 1 finns på Systemet.
För Pimms cocktail kan du tänka ca 70/30, dvs 30% Pimms och 70% Sprite, eller 1 del Pimms och 3 delar Sprite
 
Du behöver - 1 kanna
2 dl Pimm's No 1
4½-5 dl sprite
½ ask med jordgubbar
½ citron
½ apelsin
½ gurka
citronmeliss (alt mynta)
Massa is
 
Gör så här
Du kan upp till 2 timmar innan servering hälla upp Pimms i kanna och lägga i frukterna och gurkan så det kan stå och dra och ta smak. Skär stora jordgubbar på mitten behåll små som de är, skär gurkan i långa stavar och lägg undan två som drinkpinnar till glasen, skär citron och apelsin i medelstora klyftor - Tillsätt all frukt och gurkan till Pimmsen.
 
Precis innan servering öser du i med isbitar, häller i Sprite och rör ner blad av citronmeliss/mynta. Dekorera med några blad överst.
Ps. man kan variera sig och ta lime istället för citron, och även utesluta apelsinen. Du kan även blanda Pimms med champagne eller mousserande vin - GOTT!
SOMMAR

Kommentarer
Postat av: Maria

Verkligen en fräsch sommardrink!

2012-06-07 @ 18:59:26
URL: http://kanelapple.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin