Tårta - Jajamänsan

Hoppas ALLA MAMMOR och BLIVANDE MAMMOR fick en speciellt fin söndag♥

Fick en finfin tårta, helt i min smak ♥ Chokladtårta köpt på Chokladfabriken: Chokladmousse med lime och en botten med kokos i. Chokladbomb...Mmmmmmm


Deras praliner, bakelser, kakor mm är inte utav denna världen. Deras lakritskolapralin är jag smått beroende av. När jag åkte till mina vänner i Schweiz så köpte jag med mig en låda med praliner till dem från Chokladfabriken. Jag valde att ta med rätt många lakritskolapraliner och deras hallonpralin (vet inte om de heter så men lakritspralinen är deras storsäljare och den med hallon är pastellrosa i mitten). Min väninna tittade något förolämpat på mig och undrade varför jag köpt med mig choklad till Schweiz. Visst var jag medveten om risken att det skulle floppa, Schweiz är ju chokladlandet framför andra. Då jag lagt min dotter och kom ut till min väninna så var hon såld. Hon hade testat en lakritspralin och en hallonpralin. Hon blev så förtjust i dem att hon själv googlade upp Chokladfabriken för att se om de skulle kunna skickas till Schweiz. Tydligen så kan man skicka efter dem från Schweiz. De flyttar snart till hus i Lugano då ska jag skicka en låda med praliner till dem som överraskning.






Brezel middag = Fredagsmys



ÄNTLIGEN hann jag köpa varsin Brezel (eller Pretzel)! Köpte 3, men den tredje har någon, som vanligt, redan börjat mumsa på. Min tyska ådra gör sig påmind ibland och jag är sedan länge såld på Brezels. För er som inte testat så smakar de sååååå gott. Det yttre påminner om smaken av salta pinnar och det inre är mjukt och segt.  


De säljer dem överallt i Tyskland och Schweiz och du kan ibland få dem med ost/skinka och lite grönt emellan, eller på Biergartens med en stor kall öl till, ibland finns de även i form av runda bullar.

I Stockholm finns de dels på Hötorgshallen och dels då på Gunnarsons, vid Skanstull. Har ni inte varit på det fiket så gå dit, ett av de bästa i stan! De har fantastiska bakverk och bröd som man kan köpa med sig eller äta där. Hur som, de säljer brezels, men endast på fredagar och de brukar vara slut innan 15. Jag har haft som mål nu flera fredagar i rad att hinna dit och handla innan de är slut och idag hann jag:-)


Vi gjorde lite småplock till: Halloumi, småtomater, stekt skinka och gurkstavar. Ölen byttes mot äppeljuice. Mumsigt fredagsmys.



Tzatziki, bland det bästa som finns!


Det är konstigt, jag älskar tzatziki, men det krävs sommarkänsla för att jag ska börja göra stora lass av tzatziki. När jag väl har gjort första omgången för säsongen så undrar jag alltid varför jag inte äter tzatziki året runt. Här är iallafall min tzatziki, som jag tycker är kanongod.

En stor skål:
1 gurka
2 dl matlagningsyoughurt
1-2 klyftor vitlök
några få droppar vinäger

salt, olivolja, pinjenötter

Gör så här:
Skala gurkan och riv. Pressa ur vattnet ur gurkan genom att krama gurkrivet. Låt ligga i durkslag eller på hushållspapperpapper. 

Blanda youghurt. Pressa vitlök och sådär 3-4 droppar vinäger. Blanda ner gurkan och smaka av med salt. 

Vid servering  ringla olivolja och strö gärna över rostade pinjenötter.




10 prenumeranter firas med Blåbärsslush!



Idag fick jag min 10e prenumerant på min lilla blogg - It made my day! Jag vet inte vem du är, men jag blev så glad och smickrad. Min dessert idag är till dig.

Blåbärsslush är en perfekt dessert efter en grillmiddag under sommaren. Den är lätt, naturligt söt och så svalkande.

För 4 små glas:

250 g frysta blåbär
1 burk med inlagda päronhalvor i lag - burken ska helst ha stått i kylen ett bra tag innan så päronen är kalla

Gör så här:

Häll av spadet från päronen, men spara det. Mixa päron och blåbär med mixerstav eller i mixer. Häll på lite av päronspadet i taget till lagom konsistens. Servera genast med sked eller sugrör.


Ps. Det fjärde glaset med slush syns inte på bild. Skälet är att Annie inte ville vänta utan hade slurpat i sig halva innan jag ens börjat med fotandet. Hon älskar den här lilla desserten.




Middag ute med lammfärsspett och Tzatziki

Årets första middag ute på balkongen! Min bror var på besök och trots att jag var dunderförkyld med hostattacker utan dess like så blev det en mysig middag ute i solen. Vi gjorde spett på lammfärs, klyftpotatis, tzatziki och lite plock till. Lammfärsbiffarna skulle egentligen ha grillats men de blev hur goda som helst i ugn också. Men har ni grill så kör dem där istället för att få grillränderna inte minst:-)


För 4 pers:
500 g lammfärs
½ dl mjölk
½ dl ströbröd
1 ägg
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl svarta oliver (utan kärna)
1 dl färska örter (t ex dill, persilja,oregano)
1 citron (rivet skal)
1 tsk dijonsenap
1½ tsk salt
svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C
Häll mjölk över ströbrödet och låt svälla några minuter. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka oliverna. Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn färs. Forma dem runt spetten (glöm inte blötlägga spetten någon timma innan bara). Nu in i ugnen ca 20 min eller på grillen.


Egen dricka gjordes av 3 passionsfrukter, 1½ dl koncentrerad flädersaft, 4 dl sockerdrick och 4 dl mineralvatten, limeklyftor, is. Blanda allt utom passionsfrukten. Toppa med passionsfrukten. (Receptet på lammfärsbiffarna och drycken kommer från fina boken 'EN GOD SOMMAR' av Malin Landqvist )



Tzatzikin är ett gammalt beprövat recept som går snabbt och smakar ljuvligt somrigt. Receptet kommer under veckan.



SOMMARTALLRIKEN!

Efter denna mastodontmiddag (påfyllning blev det såklart för alla efter första tallriken!) blev det en lätt dessert på massa blåbär, en blåbärsslush kan man nog kalla det. Läskande kallt och i minformat.




Citronkaka och minikalas


Min bror kom på besök och fyller dessutom om någon dag 26 (jag trodde det var 23). Vi fixade ett minikalas med paket och nybakad citronkaka. Receptet är Saltå Kvarns och då förstår ni ju att det är en rätt nyttig kaka. men ack så god! Jag har gjort den flera gånger och den är så fräsch och god. Vanligtvis gör jag den som muffins, men denna gång blev det helt vanlig sockerkaka. 

1 avlång form:

3 ägg 
2 dl socker
1 dl naturell youghurt
1 msk honung
2 ekologiska citroner (skalet)
½ dl solrosolja
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sesamfrön
1 msk råsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C

Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner youghurt, honung, citronskal och olja. I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver och rör ner det försiktigt i smeten. 

Smörj en form med och häll i 2 msk sesamfrön och se till att de fastnar bra utmed kanterna och botten. Hälli smeten, strö över råsocker och 1 msk sesamfrön.

Grädda i ca 30 min.




Fjäderlätt dessert med jordgubbar och citron


Denna dessert är ursprungligen ett recept från recept.nu, men vi har gjort om den. Vi tog t ex bort alkoholen och halvah och plussade på med passionsfrukt och lite choklad. Kvar blev en dessert som smälter i munnen.

För 4 pers:
1 l jordgubbar
2 dl mellangrädde
1 dl matlagningsyoughurt
0,5 tsk finrivet citronskal
2 msk flytande honung

Dekoration
2 passionsfrukter
någon bit mjölkchoklad
Mynta att dekorera med

Gör så här:
Vispa grädden och blanda med youghurt, citronskal och honungen. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Varva jordgubbar med grädd/youghurt blandningen. Toppa med passionsfrukt, jordgubbar, lite riven choklad och några myntablad.

SMASKENS!



Oxfilé på en bädd av äpple i krämig svampsås


Vi åt den här lyxiga rätten mitt i veckan för att fira att Annie äntligen, äntligen, mot alla odds, fått en dagisplats på det dagis som ligger 2 minuters promenad från oss. Det betyder att jag slipper kånka två stycken småtyper på och av buss måndag-fredag under hösten, slipper kränga på vinteroveraller och hela faderullan innan man ens kommer utanför dörren. Det var så värt att fira! Det var faktiskt min sambo som hittade receptet på recept.nu och svängde ihop det. Han gjorde om den något dock.

För 4 pers:
4 bitar oxfilé
1 liten gul lök
200 g champinjoner
1 burk kantareller, ca 200 g
2½ torrt vitt vin
2 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
4 skivor vitt formbröd
2 gröna äpplen

Salt, peppar


Gör så här:
Finhacka löken, skiva champinjonerna. Fräs lök och svampen i smör i kastrull. Tillsätt vinet och buljongen och koka ihop tills det finns sådär 2/3 av vätskan kvar. Häll i grädden och tomatpurén. Småkoka tills såsen tjocknat och smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra på oxfilén. Stek tills det är lagom genomstekt. Håll varmt.

Skär bort kanterna på brödet. Skär fyra stora skivor av äpplena, låt skalet vara kvar. Stek bröd och äppelskivor i smör.

Lägg upp brödet på tallrikarna, lägg på äppelskivorna och sist köttet. Häll över rikligt med varm sås.

Gott med klyftpotatis (när är inte klyftpotatis gott?)


Verkligen gott med syran från äpplet tillsammans med den gräddiga svampsåsen och det möra köttet



Home alone med Kyckling i sötsur sås


Jag och A är själv hemma några dagar och då gäller att förbereda och storkoka. Perfekt rätt för just sådana situationer är kyckling i sötsur sås.

För 4 pers:

2-3 kycklingfiléer
2-3 paprikor (gröna och röda)
3 morötter
1 burk ananas (OBS! spara saften)
1 lök

Salt, peppar

Sås
3 msk ketchup
2 msk vinäger
2 msk socker
3 dl vatten
3½ msk ljus maizenaredning
ananasjuicen

Gör så här:
Skär kycklingen i tärningar eller strimlor. Strimla morötter och paprika. Skär lök och annanas i mindre bitar.

Bryn kycklingen lätt i olja. Salta och peppra. Lägg över på fat. Fortsätt med att woka grönsakerna och löken i olja lite lätt, i med ananasen och lite salt. 

Häll ner såsingredienserna i woken, rör om och låt koka i några minutrar så det tjocknar på. I med kycklingen och värm upp.







Brunch på Scandic Park

Idag hade min dotter sin första dansuppvisning där de små var söta bulliga humlor. Allt gick hur bra som helst tills de skulle upp på scen. Så det slutade med att hon satt uppkrupen i mitt knä under föreställningen. Så kan det va!Jag tyckte hon var så otroligt modig ändå som försökte.  Som belöning för att hon och guddottern varit så duktiga så gick vi två gudmödrar med partners tillsammans med våra gudbarn till Scandic Park vid Humlegården för brunch. Gott gott om än inte den suveränaste av bruncher i stan. Men allt var väldigt fräscht och mysigt.



Första laddningen


Det är så lugnt och fridfullt att ta en söndagsbrunch med en på 4 och en på 3.

Scandic Park får höga poäng för att de är så barnvänliga. De kom med sugrör till barnen, de fick ritpapper och kritor. Det var heller ingen som klagade trots att det levdes om emellanåt. Perfekt läge också precis vid en av de bästa lekparkerna i stan.


Gott sällskap är Aoch O ♥


Sista laddningen!

De har även en söt lekhörna:-)




Chicken Nuggets


Superbra chicken nuggets som är goda för stora och små! De blir saftiga och krispiga på samma gång med asiatiskt ströbröd som är knaprigare än det svenska ströbrödet.

För 4 pers:

3 kycklingfiléer
Asiatiskt ströbröd (Vi köpte det på vanliga ICA bland de asiatiska varorna)
Vetemjöl
2 äggulor

Gör så här:

Skär kycklingen i större strimlor. Vänd dem i vetemjöl och sedan i uppvispade äggulorna. Rulla dem sedan runt i rikligt med ströbröd. Stek i stekpanna.

Lägg upp på fat och servera med t ex fullkornsbulgur, någon sås och grönt.




Uppladdning...


inför Eurovision Song Contest typ....Inte för att jag är tävlingens största fan, men för att det är ett gyllene tillfälle att få äta chips. Dessutom så kom två chokladharar på posten häromdagen. Jag råkade glömma dem i Schweiz. Det var ju bra, för jag har ju inte ätit så mycket choklad under påsken...hmmm...



Ännu bättre är ju att det såg ut så här ikväll innan jag började äta. En chipspåse hit eller dit på den här magen kan ju knappt göra någon skillnad. Sen är det väldigt långt till Beach 2012 (Beach 2011 går självklart bort). Så jag tänker NJUUUUTA av mina chips och min choklad. Heja Eric Saade!




Perfekta Laxsåsen


Ugnsstekt lax med bara lite pressad citron och citronskal på tillsammans med stort lass ugnsrostade grönsaker som squash, morötter, rödlök och potatis tillsammans med denna såsen...Mmmmmm

Såsen gör du snabbt och lätt:

1 burk lätt creme fraiche
1 burk Hollandaise
1 liten burk röd stenbitsrom

Bara att röra ihop allt och in i kylen. Denna sås är helt perfekt till just lax.




Har ni smakat Marabous senaste guldkorn


Jag gillar bäst choklad som smakar choklad och inte alltför mycket av annat faktiskt. Men samtidigt är det roligt att smaka på nyheter, man vet aldrig...

Blueberry milk var faktiskt suveränt god, oväntat. Det var gott med den flytande delen som gjorde att det nästan blev som en minidessert. Strawberry Cheesecake var ok,men det känns som man har smakat liknande förut. Caribbean med banan och kokos var ok, men inget mer. Den smakade mycket kokos och först i eftersmaken kom bananen. Bland de stora kakorna är mina favoriter klassikerna som Schweizernöt, mintchoklad och såklart den vanliga mjölkchokladen som är outstanding.   

Vad tycker du?




Bruschetta Bruschetta


Jag har varit sugen på bruschetta så länge nu att jag passade på då vi hade middag för min väninna. Det är ju en sån lätt efterrätt och alltid rätt liksom. Vem gillar inte bruschetta? Jag frågade runt lite vid lunchbordet på jobbet om hur man gör den bästa bruschettan och fastnade för min kollegas instruktioner om att skålla, skala och gröpa ur tomaterna. Blev verkligen supergott. 

Jag har just nu ett favoritbröd som ni måste testa om ni bor/är i Stockholm. Slussenbageriet (ligger nere vid bussterminalen där bussarna ut till Nacka och Värmdö går). De har en tysk inriktning och så mycket gott. Deras succésäljare är Berliner Brot: Ett saftigt och fantastiskt bröd utan fett och socker och med en surdegshalt på 47%. Alltså, jag säger det bara: Har ni vägarna förbi så köp med er brödet. Testa även deras valnötsbröd och de mindre brötchen.



För 4 pers:
4 skivor bröd (gärna surdeg) - Helst några dagar gammalt så det är lite torrare
tomater
vitlöksklyfta
Olivolja
Salt,peppar
Basilika
skvätt balsamico

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 C

Koka upp vatten och lägg i tomaterna kort. Ta upp försiktigt och skala/dra bort skinnet. Dela dem på mitten och skrapa bort innehållet så bara själv 'köttet' är kvar. När tomaterna kallnat så skär dem i mindre bitar.

Pensla olja på bröden och gnid in dem med ituskuren vitlöksklyfta. Lägg in dem i ugnen ca 5 minuter.

Blanda tomaterna med skuren basilika, en skvätt olja, salt, peppar och gärna en skvätt balsamico. Skyffla upp en stor hög på varje brödbit och toppa med lite fina basilikablad.

TADAAAA!



Hmmm...kunde gott vara lite mer tomater här! Lite snålt, men brödet är väldigt gott som tur är.




Barnkalas på Berns

Blev medbjuden på hejdundrande Barnkalas på Berns av min finfina vän Rose-Marie som är superbloggaren själv, se själva HÄR. Hon är ständigt inbjuden på de mest fantastiska event. Ibland blir en minibloggare som jag hennes sällskap. Denna gång var det Barnshopping.se som lanserades med hjälp av detta megakalas av Katrin Zytomierska och hennes PR byrå Pure PR.

Det bjöds på sockervadd, trollkarl, pop corn, godis, clowner, hamburgare, prinsessor, kaniner att klappa, utlottningar av fina saker, fiskdamm, dricka, kex, megaballonger, gratisgrejor och stoor Goodiebag.

Det mumsades och mumsades!




Annie var som en duracellkanin och hoppade, dansade och snurrade runt i ett glädjerus. Ungefär som jag över Goodiebagen och alla smakprover. Här ett axplock på det man fick med sig hem. Jeanstyget till vänster är en sån fin skötväska från Elodie. Med på bilden är inte finaste mössan från Nova Star och en finfin skötväska att hänga på vagnen från Sobea med mera! Allt kommer komma väl till pass med nya lilla bebisen.



Mitt i allt var det så skönt att sätta sig i ett hörn och äta hamburgare. Vi tog vegetarisk hamburgare som var så gott att jag tog en till. Läskande Vitamin Well mineralvatten med Hallonsmak. Rekommenderas!


Jag och Annie hade en fantastisk dag med Rose-Marie, Zack och en MASSA kändisar med sina små telningar. Här nedan Annie med Ringo Rimér, son till Katrin och Bingo såklart.

Annie överlycklig över sin megaballong som RM fångade till henne (och som gjorde att jag snällt fick be sambon hämta upp oss med bil istället för att åka buss hem.)



Största kärleken så här långt i livet!

TACK FÖR EN FANTASTISK DAG!




Bananasplit chokladen


Gulliga Anna som har superfina bloggen Frostrosor (se t ex hennes blåbärspaj!) undrade hur Bananasplit chokladen som jag köpte i Schweiz smakade. Chokladen var organisk och inte alls sådär sötsliskig som vit choklad kan vara. Den hade bitar av torkad banan, mörk choklad och mandel i och var riktigt riktigt god. Min sambo älskade den.




Mousserande med Rabarber


En riktigt läskande dryck som blir perfekt under sommaren. Jag ÄLSKAR prosecco och tycker den är fantastisk dels som den är (nästan bättre än Champagne) dels att lätt blanda till drinkar med. Du kan blanda den med lite Creme de Cassis (svarvinbärslikör) eller outspädd flädersaft. Bättre bas till fördrink finns inte!

Denna gång blandade vi Prosecco (ja, jag då tyvärr med någon halvbra alkoholfri variant från Systemet) med rabarber- och citronsaft.


Per glas:

2 msk outspädd rabarbersaft
1 msk citronjuice

Kall prosecco (eller annan gott mousserande vin)

Mmmmm....




Hallon- och Blåbärscobbler

Vi hade minifinmiddag på torsdagskvällen för en väninna till mig:

Mousserande med Rabarber
*
Bruschetta - surdegsbröd med tomat och basilika
 * 
Lax och ugnsrostade grönsaker med specialsåsen

Hallon- och bärcobbler med vaniljglass 


Gott alltihop. Resten av recepten kommer under helgen.

Cobbler är lite som en paj, en ugnsbakad dessert. Den här är med blåbär och hallon, men man kan i stort sett ta vilken frukt som helst, t ex björnbär, persika, mango eller jordgubbar. Fräscht med en massa bär/frukt. Det är en efterrätt du svänger ihop på ingen tid och som du inte kan misslyckas med. Den blir liksom god av sig självt.


En rätt liten form som räcker till 4 pers:
500 g djupfrysta hallon och blåbär (eller kanske björnbär)
1 tsk majsstärkelse
100 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 dl socker
1 msk bakpulver
2½ dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175C

Häll bären i ugnsfast form. Strö över majsstärkelsen och rör om. Låt dem tina till lite. 

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smör och mjölk och rör om ordentligt. Häll smeten över bären och in i ugnen ca 40 minuter. 

Hur gott som helst med glass till.  




Friterade Bläckfiskringar



Vår middag! Perfekt förrätt eller drinkplock. Fantastiskt gott med 2-3 st. Som middag blev det dock lite väl mastigt efter sådär 5 ringar dippade i Aioli. Undras om själva ringarna är nyttiga förresten, någon som vet? Vet inte alls om det är Omega 3 fett i dem eller något annat bra, man hoppas ju eftersom jag åt en hel drös.

Så här gör ni dem iallafall - Lass för 4 pers:

ca 500 bläckfiskringar
2 dl solros- eller rapsolja

Frityrsmet:
1 3/4 dl dinkelsikt
1 ägg
3 krm salt
½ dl vatten
3/4 dl kolsyrat mineralvatten
1 msk olivolja

Dela på äggula och äggvita. Blanda gulan med dinkelsikt, salt och vatten. Vispa ihop till en smet. Häll i lite mineralvattenm i taget och tillsätt sedan olivoljan. Låt smeten svälla i ca 30 min.

Torka av ringarna med lite hushållspapper. Salta lite. Vispa äggvitan och lite salt till fast skum och vänd sedan ner i frityrsmeten.

Hetta upp oljan i stor gryta. Doppa ringarna i smeten och ner med dem i oljan. Var försiktigt så att det inte skvätter stekhet olja på dig. Fritera tills de blir gyllenbruna. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper.

GOTT med t ex Aioli och Citronklyftor




Cupcake - som plåster på såren



Rätt gulliga plåster! Köpte dem på Village, men har sett dem på flera ställen.




Pad Thai med Kyckling

Pad Thai är nog en av de godaste thai rätterna! Konstigt nog så upptäckte jag inte den då i Thailand utan först då jag kom hem. När vi var i Thailand förra året så  fastnade jag på kyckling, grönsaker och cashewnötter. Föråt mig på den då så jag har haft ett långt uppehåll från den nu. Så i det uppehållet upptäckte jag Pad Thai - Så gott!

För 4 pers:

1 paket nudlar (breda)
1 gul lök
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
1 burk böngroddar
1 stor (eller 2 små) kycklingfiléer
1 dl jordnötter
4 msk fisksås
1 msk socker
3 ägg
2 msk limejuice

ev koriander, soja, olja 

Gör så här:

Koka nudlarna. Skölj i kallt vatten i durkslag.

Strimla lök, paprika, kyckling. Finhacka chilin.  Grovahacka jordnötterna.

Fräs kycklingen i olja, tillsätt lök, paprika, chili. Tillsätt böngroddar, nudlar, fisksås, socker. Blanda om. Stek på så det blir varmt. Knäcki äggen. Efter någon minut så rör du om och steker på tills äggen stelnat i blandningen. Pressa ner lime.

Strö över jordnötterna.

Om du vill så lägg på koriander, limeklyftor och servera med soja.

Nu skulle det passa att skriva något på thailändska som God Aptit, men jag kan inte komma på något alls just nu!



Salladsdax! Avocado, räkor...

Ägg, Quinoa, Kräftstjärtar...mm mm - Nu är det SOMMAR (mer eller mindre)!



För 4 pers:

3 dl Quinoa
1 paket sockerärter/sugarsnaps
½ rödlök
Sallad
½ dl färsk dill
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
½ citron (saft)
2 avokador
2 dl skalade räkor
2 dl kräftstjärtar
2 hårdkokta ägg
salt,svartpeppar

Gör så här:

Koka quinoa. Finhacka rödlöken.

Lägg upp sallad och quinoa på uppläggningsfat. Tillsätt rödlök, sockerärtor och dill. Blanda om tillsammans med olivolja och vinäger. Salta, peppra och pressa över citronen.

Skär avokadon i mindre bitar  och fördela över salladen tillsammans med räkor, kräftstjärtar. Dekorera med ägg och dill.

Servera t ex med lite gräddfil.

NYTTIGT men GOTT!



Potatissallad och varm banan med choklad

Hur firade du? Blev det någon brasa?

Vi gjorde vår egen lilla majbrasa idag: Engångsgrill på  stenhällen runt knuten. Vi grillade korv och åt hemgjord potatissallad till. Till efterrätt varm banan med choklad på grillen i folie. FIIIIN MIDDAG!






Potatissalladen är återkommande sen flera år tillbaka. Så fort det börjar likna sommar så görs den i stora lass, testa själva!

Bästa potatissalladen:

Kokt potatis
Lök
Smörgåsgurka (+ lite spad från burken)
Kokta ärter
Kokta Morötter
Ägg
Majonäs
Salt, peppar 

Gör så här:

Jag gör den alltid lite på en höft, för man kan ändå inte misslyckas med den. Idag tog jag mindre lök eftersom det var två barn som skulle äta. Ibland tar jag bara morötter ibland både ärtor och morötter.

Koka potatis, ärtor och morötter (vill du att det ska gå snabbt och lätt så köp fryst mix) och ägg. Man kan gärna koka allt flera timmar tidigare så går det på några minuter att svänga ihop den.

Skala potatis och ägg. Skär potatisen i mindre tärningar. Skär äggen och smörgåsgurkan i mindre bitar. Finhacka löken.  Lägg över allt i stor bunke och häll i ärtor och morötter. Blanda ner så mycket majonäs som du vill ha och tillsätt spad från smörgåsgurkan. Blanda om. Salta och peppra.




Chokladbananer i folie gör man enkelt genom att skära ett snitt genom hela bananen. Lägg i chokladbitar i skåran. Gärna mörk choklad som blir underbar med den söta bananen. Linda in varje banan i folie och lägg på grillen tills den blivit varm. Bara att ta en sked och mumsa i sig.

Maten blir såååååå god av att ätas ute! Men nu är det dags att hoppa i säng. Gonatt!

 






    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin