Rabarberpaj täckt med knaprigt kolatäcke - Kan det var nåt?

Rabarberpaj med krispigt, knaprigt kolatäcke, ett måste på försommaren
 
Blev bjuden på den här rabarberpajen hos min vän Erika i helgen. Den är så god med rabarber och kolasmak. Med en klick vaniljglass till är den oemotståndlig.
 
Du behöver
Rabarberstänger (så att de i små bitar täcker pajformsbotten)
1 3/4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl socker
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
 
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
 
Skär rabarber i små bitar och lägg i smord pajform
 
Smält smör, sirap, grädde
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll över smörblandningen. Bred smeten över rabarberbitarna. Ställ in formen i ugnen i cirka 40 minuter.
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Ja, tack! Jag gillar rabarber så mycket och denna knäckiga version ser så god ut! Kram

2012-06-05 @ 10:52:21
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: alva

nu har jag gjort utmaningen! :)

2012-06-06 @ 11:51:37
URL: http://alviiish.blogg.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Rabarberpaj kan HELT klart vara något ;) Så otroligt gott så jag bara vill hoppa in i bilden på en endaste gång - jag ÄLSKAR rabarber, och det låter riktigt mumsigt med ett knäckigt täcke också :D

2012-06-06 @ 21:57:40
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin