Betanialimpan gör gott

Du behöver (för 2 bröd)
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1½ tsk salt
4½ dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1½ dl vetegroddar
1½ dl vetekli
5 tsk bikarbonat
2 dl havregryn
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smöra och bröa 2 formar på á 1½ liter
Blanda filmjölk och sirap samt salt i bunke. Blanda de alla de torra ingredienserna. blanda med filmjölksblandningen och rör ordentligt så allt blandas. Klicka ner i formarna och släta till ytan något.
In längst ner i ugnen på ca 1½ timma. efter 1 timma sätter du folie eller en plåt över bröden så de inte bränns vid. Låt bröden svalna innan du stjälper ur dem ur formarna.

Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik
Mmm, jag älskar sådana här snabba bröd - hur goda som helst och smidiga att göra! Proppat med nyttigheter också - kan det bli bättre?
Postat av: Katarina
Ser gott ut och innehåller nyttiga saker! Kram
Trackback