5 tips för en platt mage

Som Personlig Tränare får jag ofta frågan ”Hur kan jag få en platt mage?” eller så läser man i någon dagstidning, på nätet om att man kan få platt mage på endast två veckor. Stämmer det? Är det verkligen så enkelt som vissa påstår att det är?
Den frågan är inte helt enkel att svara på eftersom det beror väldigt mycket på dina förutsättningar och hur mycket du är beredd att kämpa för det. Vad gäller de flesta så kan man inte uppnå det målet på så kort tid utan det krävs betydligt mer än så. Jag tror att man ska släppa den tanken om att göra det så fort som möjligt för då kommer man misslyckas varje gång. Vi alla vet vad misslyckande innebär, då tappar man oftast motivationen och ger upp.
Istället anser jag att man ska försöka vara realistisk och sätta upp ett mål som man faktiskt klarar att nå. Acceptera att det tar lite längre tid än vad som står i tidningarna, men dina chanser för att faktiskt uppnå ditt mål ökar betydligt.
Nu när sommaren är över och många slutar tänka på sommarformen så kanske det är dags att planera inför nästa sommar istället. Varför inte vara i tid och veta vad som krävs för att nå ditt mål till nästa sommar? Då slipper du stressa och bli besviken för att du inte klarade det.
Här kommer mina tips för att få en platt mage:
1. Sätt upp ett realistisk mål som du faktiskt kan nå. Kanske måste du acceptera ett lite lägre mål men då kommer du bli nöjd när du klarar det. Planera och sätt upp en plan för hur du ska ta dig dit. Vad behöver du ta för personligt ansvar för att genomföra det? Vilka eventuella hinder kan du stöta på under vägen dit? Hur jobbar du dig runt dessa eventuella hinder? Visualisera din väg mot målet och den dagen du når målet. Hur skulle det kännas? Vad skulle dina närstående säga när du faktiskt når målet?
2. Sätt upp en plan för vad du ska äta under perioden. Hur mycket ska du äta för att kunna få bort det extra fettet runt magen? Vad behöver du ändra på? Här är absolut nyckeln till framgången. Utan rätt kost så kommer du antagligen inte nå ditt mål. Är du osäker på vad du ska äta så rekommenderar jag att du tar kontakt med en Personlig Tränare eller kostrådgivare så att du får ett kostprogram skräddarsytt efter dig. Här bör mycket av din fokus ligga, slarva inte med kosten!
3. 100 situps om dagen kommer inte ge dig platt mage, inte heller 20 olika magövningar varje dag. Du kommer inte punktförbränna fett av det och med största sannolikhet inte heller bygga några magmuskler. Magmusklerna fungerar som kroppens alla andra muskler. Dom behöver belastning och rätt vila för att kunna återhämta sig. Välj istället vanlig styrketräning i form av andra basövningar som aktiverar magen mer än småövningarna. Att ta knäböj och marklyft aktiverar magen mer än vad många tror. Komplettera sedan med andra magövningar med extra belastning. Men träna inte magen varje dag, då kommer den aldrig få chans att återhämta sig.
4. Sätt upp en plan över din träning. Att enbart prioritera löpning, cykling och diverse konditionspass kommer antagligen inte få dig i mål. Du bör börja lägga in mer styrketräning i ditt träningsprogram. För att vara helt ärlig bör du faktiskt prioritera det mest. Varför? Jo, för att styrketräning bidrar till att du bygger mer muskelmassa som i sin tur formar kroppen och förbränner mer fett. Med enbart konditionsträning kommer du bara att färbränna mer kcal men ytterst lite forma kroppen som du önskar. Så mitt tips är att styrketräningen ska vara majoriteten av din träning. Självklart ska du fortsätta med annan träning som du tycker är kul. Men börja fokusera mer på vanlig styrketräning med hantlar och skivstänger.
5. Hitta aktvitet i vardagen. Att försöka vara så aktiv som möjligt kommer öka din förbränning och förhoppningsvis få dig i form snabbare. Du behöver inte gå ut och springa varje dag men en extra promenad, gå till gymmet istället för att ta bilen osv kommer absolut hjälpa dig.

Alexander kommer ge lite träningstips!

Veckomenyn - Och en äppelkaka med kardemumma och kolasås


Quesadillas med färskost, mangold och cashewnötter


Caneléer - Franska bakverk är heta nu






Svartkrogen - Becksvart middag



?

Tebröd - Gluten- och laktosfria småkakor med smak av apelsin, doppade i mörk choklad och pistagenötter





Melerade Chokladkolasnittar




Pariservåfflor fyllda med luftig limespetsad smörkräm



Rasande Eleganta Småkakor





Marc de Champagne truffle, ny smak från Häagen-Dazs






Lammragu med Gnoochi - toppad med parmesan och färsk timjan

1 gul lök
250 g blandad svamp (jag köper påse med blandsvamp från frysdisken)
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
1 krm riven muskot
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
Gnocchi - jag köper 1 påse med färsk som är beräknad till ca 3 personer
Parmesan färskriven
Häll på vinet och låt det koka in. Sänk värmen. Tillsätt tomater och tomatpuré. Låt koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då. Häll på lite vatten om det blir för torrt.
Koka gnocchin och vänd ner. Strö över rikligt med färskriven parmesan (Ha en skål med mer parmesan på sidan för de som gillar parmesan extra mycket, som t ex jag) ös på med färsk timjan.


Loppi Event Food n' Interior





Minikalas för en Mini tvååring





Choklad med kastanjepuré?

Bajstårta och Kissaft

150 g smör
200 g mariekex (1 paket)
2 äggulor
1 dl socker
2 msk kakao
Gör så här:
Börja med att krossa kexen. Lägg dem i dubbla fryspåsar och bryt sönder så att de är stora som corn flakes ungefär. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa äggulor och sockret. Tillsätt det smälta smöret och kakao. Rör om ordentligt.
Häll ner kexen och jobba ihop den så att allt blandas ordentligt.
Forma valfritt.
Lägg över plastfolie och ställ in i kylen minst en halvtimme innan den ska ätas (jag gjorde den kvällen innan).
Den går finfint att skära i skivor.
(Kom ihåg att inte spara den mer än några dagar i kylen eftersom den innehåller färska ägg. Men den går bra att frysa, då tar du upp den 1 timma innan den ska serveras)


Veckomenyn - Bättre sent än aldrig

Årets Konditor 2013 - Småskalighet






Gammal goding i ny regi



Hipp Hipp Hurra!



Magiskt filmjölksbröd med superfrön


Så tacksam


Messmörets dag och renskavsgryta med kantareller och messmör, vassego

Renskavsgryta
500 g Renskav
1 lök
2 dl kantareller
3 dl grädde
1½ msk messmör
2 tsk soja
½ msk viltfond¨
6-8 enbär
smör, salt, peppar, persilja
Mos på mandelpotatis och västerbottenost
1 kg mandelpotatis
1½ dl västerbottenost (riven)
1-1½ dl mjölk (3%)
2 äggulor
2 msk smör
salt, peppar

Renskavsgryta
Stek lök, skav och kantareller i smör i stor gryta. I med grädde, soja, fond, messmör och mortlad/krossade enbär. Låt koka ihop sådär 10 minuter. Salta och peppra och i med mycket persilja.
Mos på mandelpotatis och västerbottenost
Koka potatisen. Kom ihåg att mandelpotatis ska koka kortare tid än annan potatis. Pressa kokta potatisen. Smält smöret, i med mjölken och värm lite. Tillsätt smörmjölken varsamt till pressade potatisen. Rör ner äggulor. Salta, peppra. Vänd ner riven ost.
Nu testar vi alternativ till mjölk

Mustig gryta med kyckling och katrinplommon


Vansinnigt goda tortillabröd


400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
0,5 tsk salt
30 g fiberhusk
majsmjöl till utbakning
Gör så här
Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Låt degen svälla i 15 minuter. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.
Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.'
Fler superhärliga bröd finns i boken Nytt bröd av Jessica Frej och Maria Blohm. Jag har smakat flera av dem och alla har varit kanongoda:-)
Skumtoppar, Eclairs och mycket mer på Panduro











Vinn Lundby Dockskåp och tillbehör

3e pris
1 av årets nya tillbehörsset
För chansen att vinna dessa fina priser så behöver du bara svara på tre frågor
Maila dina svar till mig på: linrwi@hotmail.com senast den 30 september. Ange 'Tävling Lundby' i ämnesraden
1. Vad heter Lundbys två dockskåpsmodeller?
2. Vilken uteleksak använder pojken när han leker i trädgården i den här filmen? (Klicka på länken för att se filmen)
3. Varför ska just du vinna, lämna en bra motivering?

Varm härlig Lammfärsgratäng

Här har ni en superlätt rätt som jag gjorde med Arlas nya färskost fruktig curry. Den är så lättfixad och så god. Du kan också variera den hur mycket som helst: lägg till lite basilika eller rosmarin, testa parmensan eller mozzarella, pressa ner lite vitlök....En annan suverön sak är att göra den på kall kokt potatis som blivit över.
Du behöver
500g lammfärs
1 gul lök
1 burk konserverade körsbärstomater
200 g Arlas färskost 'fruktig curry'
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
600 g kokt skivad potatis
100-150g riven ost
smör/olja

Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Smöra en ugnsform
Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i lite smör och/eller olja. Rör ner tomaterna och färskosten. Tillsätt salt och peppar och smaka av. Varva potatis och köttfärsröra i formen. Strössla över osten.
In i mitten av ugnen och gratinera 12-15 min.

New York känsla på Restaurang AG


Utöver den vanliga menyn kommer det in en extra köttlista. Köttbitarna är de finaste tänkbara, men visst, rätt dyrt, men så gott!

Grillat surdegsbröd med lardo (rimmat ister med rosmarin, salvia mm)

Lotta tog den här angussteken från Australien med bearnaise, bakad potatis med vitlökssmör och sallad med parmesan.

Jag och Erika tog deras hamburgare. Här kan vi tala om riktiga hamburgare! Stora, saftiga, mycket mycket goda!


Veckomenyn och lite chokladpudding


Kladdkaka med färskost-swirl



Björkbackens karaktärshotell


Pippi på ryggen




Mickidagen och SOS barnbyar


Helgplaner?


De ljuvligaste marknadskaramellerna finns vid Katthult



Manukahonung - Rena rama dunderhonungen



Lakrits- och lemoncurdstänger till helgkaffet


Jul på ICA - Mat





Sallad Niçoise


God Morgon vinnaren av Nytt Bröd

Taste of Stockholm




Falukorvsring proppad med äpple i en currysås


1 helg, 3 kalas och massa gott



Veckomeny - Tadaaaa

Pomeransskal, citronskal och apelsinblommor - Årets Julsnaps!


Jul på ICA - Inredning och trender






Krispig chevre med fruktig quinoasallad



Alltså, hur ska detta gå?

Vinn Nytt Bröd!

Ankbröst med hallondressing, riktigt härlig helgmat

Årets Blossaglögg är här




Supergott örtsmör


Jul på ICA - Bakning och annat gott




Hyvlade av fingerspetsen med mandolinen

Ska man orka leka måste man äta!

Astrid Lindgrens värld










Sötsyrlig kycklinggryta


Broms och Gro?



Hej Prusseluskan!

Ps. Har inte glömt veckomenyn

Rykande heta böcker








