Anything-goes-Korvgryta
Tja, nu är det slut på lyxmaten efter Filip Fasténs lilla gästspel. Då är det bara att krypa tillbaka till verkligheten och laga vardagsmat igen. Gjorde en korvgryta på resterna från helgens tacos. Vi gillade alla den och den känns som perfekt vardagsmiddag. Jag tog i stort sett alla ostrester vi hade hemma, de från: ostbrickan, gratängost från tacosmiddagen och lite edamer. Vi hade två olika salsarester, en med ananas i och en vanlig det går finfint att blanda här!Spelar heller ingen roll vilken pastasort man har hemma. Riktig Man tager vad man haver middag!
Du behöver
1 paket pasta (vi hade gnocchi så det blev det denna gång, men du kanäven ta tagliatelle)
1 liten burk svarta oliver
400 g falukorv
2 dl creme fraiche
2 dl salsa
4 dl ost
Svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Koka pastan. Häll pastan i ugnsfast form. Skär falukorv i skivor och lägg över. Blanda creme fraiche med salsa och lätt hackade oliver. Bred blandningen över korv/pasta. Strö över riven ost.
In i ugnen sådär 20 minuter.
Det var det det!
Sista dagen...
...för att nominera mig och matstugan till vaniljimportens tävling om det bästa receptet med vanilj i. Är så sugen på att skicka in mitt vaniljrecept till tävlingen, så jag skulle bli superglad om ni ville nominera mig. Gå in HÄR för att nominera mig och matstugan.
Det lottas även ut paket om 10 vaniljstänger bland dem som nominerar så ta chansen att vinna härliga vaniljstänger från Madagaskar! Dessutom kan man tom idag köpa dem till 25% lägre pris.
PS. stort tack till er alla som redan nominerat mig: Gertie, Gunilla, Mamma, Pär, Camilla, Elisabeth, Katarina, Cecilia, Lotta, Jenny med flera. Det värmer VERKLIGEN!!!
Är ni nyfikna på Efterrätten?
Det var fantastiskt!!!!
Sockerkaka proppad med härlig vanilj
Igår kväll bakade jag en kaka som jag hittade recept på på Allt om Mat. Min mamma kommer för att hjälpa till att ta hand om Magda och Annie medan jag lagar mat med Filip Fastén. Självklart måste jag baka en god kaka till henne då. Jag la till en vaniljstång för att göra den extra vaniljig och härligt vaniljig blev den.
Jag skulle bli själaglad om ni nominerade mig till Vaniljimportens tävling om att göra det bästa receptet med vanilj i. Gå in HÄR för att nominera mig. Ni som nominerar har även chans att vinna paket med 10 vaniljstänger i!! Två av mina läsare, Gertie och Gunilla, har vunnit vaniljstänger då de nominerade mig. Ni har även chansen att köpa vaniljstänger från Madagaskar till 25% billigare pris ända fram till 31/1.
Du behöver
3 dl socker
4 ägg
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
1 dl kokande vatten
Vaniljsås
1 vaniljstång
125 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Flosocker till dekoration
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Smörj och bröa en form
Vispa ihop scoker och ägg vitt. Blanda mjöl och bakpulver i annan skål och rör sedan ner i äggsmeten. Tillsätt kokande vatten. In i ugnen ca 40 minuter.
Smält smöret i kastrull och häll ner mjölken. Tillsätt vaniljsocker och fröna från vaniljstången. låt koka på hög värme ca 3 minuter. Rör hela tiden så det inte bränns vid.
Ta ut kakan ur ugnen och dela vid mitten till två bottnar medan den är varm. Bred vaniljssåsen över ena botten och lägg på den andra botten. Pudra över florsocker vid servering.
Idag kommer Filip!!!
Bild från Årets kock finalen 2011
Idag blir det LYX LYX LYX!!! Filip Fastén kock på lyxrestaurangen Le Rouge här i Stockholm kommer hem till mig och lagar middag till mig och några vänner (Mitt pris i tävlingen om Det Bästa Vita Julbordet). Han kmmer runt 15 så ska vi laga till sådär 18.30. Jag vet menyn nu, men håller lite på den.....ni får ha lite tålamod! Det kommer iallafall bli makalöst gott, det kan jag lova er.
Filip ringde mig idag och all nervositet försvann. Vilken go typ han verkar vara. Han tar med sig porslin och glas, så jag ska slippa diska! Jag blev nästan tårögd där. Jag berättade att jag bara hade en vass kniv, resten kan man glömma. Då sa han att han skulle ta med sig verktyg för att slipa knivar och lära mig hur man gör. Han verkar genuint trevlig. Jag tror att vi kommer komma bra överens!
Ni får se alla bilder inom kort, så håll koll på bloggen.
Cake pops och fint sällskap
Blev bjuden på underbart goda cake pops av min vän Rose-Marie (Bambi). Hon hade även gjort hjärtformade till Alla hjärtans dag, så fina och så mumsiga. Om ni vill ha recept så håll ögonen öppna, för de kommer på hennes blogg!
Lilla Leah mumsar cake pops trots att hon var förkyld och lite ynklig, men en cake pops går alltid ner
Sen minglade jag och RM vidare till galapremiären på tankeläsaren Henrik Fexeus show I ditt huvud. Fascinerande saker på scen och irriterande att man inte förstår hur han gör. Lite trolleri över det hela.
GONATT
Första skeden mat!
Igår kväll var det dags för ny slags matlagning: morotspuré! Så härligt att hon äntligen äntligen kan börja äta mat. Jag har varit rätt ledsen över att det inte gick att amma Magda, ville så gärna och tror verkligen på att amning är det bästa för ett litet barn, men det gick som sagt inte. Men nu kan jag iallafall se till att hon får den bästa tänkbara maten i sig. Det som är toppen är att jag fick en fin barnmatsmaskin av min underbara vän Rose-Marie. Så den testades igår kväll - Har ni inte en sån så skaffa den!!!!
Något skeptisk :-)
Maskinen ångkokar först, sedan vänder du bara på tillbringaren och mixar allt slätt. Så underbart!!! Jag skalade tre ekologiska morötter ångkokade 15 minuter, vände, tillsatte 1 tesked fin extra virgin olivolja, och mixade slätt - PERFEKT!!
Det enda med maskinen är att ångan som pyser ut och själva tillbringaren blir kokheta. Jag brände mig eftersom jag inte visste. Så det gäller att hålla eventuella andra barn borta från maskinen då den är igång. Den ska heller inte stå under köksskåpen då de var alldeles blöta av den utpysande ångan.
Sen slevar man bara upp det hela i iskubsbehållaren så har man lagom småportioner till småätarna.
Himmelsk kaka med vit choklad och lingon
Klas Lindberg blev Årets Kock 2012
Idag har jag roat mig med att vara på Årets Kock 2012 tillställning! Roligt som bara den! Det började med Arlas pressfrukost.
Årets regerande kock Tomas Diederichsen pratade om hur processen för att ta fram årets smaksatta Creme Fraiche har gått till. För er som inte vet är årets creme fraiche smak rostad vitlök och timjan. Sen pratades det en del om nytillskottet Smetana som Arla har stora förhoppningar på. det är syrad grädde med en hög fetthalt som kan användas i allt från matlagning till desserter. Låter spännande. Jag har redan skickat efter receptbroschyrer från Arla som de skickar hem gratis till dig. Om du också vill ha receptbroschyrer hemskickade så klicka HÄR.
Sen var det Årets kock eventet. Cool upplevelse! i juryn satt alla superkändiskockar i sina mössor och med kandelabrar på bordet och provsmakade finalisternas bidrag.
Här är tävlingssalen. Båsen med finaliserna som lagar mat är längst bort och till höger ser ni juryn. På stora skärmar kunde man följa Årets Kock deltagarna då de lagade till årets utmaning.
Man fick provsmaka en hel del gott. Här vällagrad Svecia med nyponkompott. Så gott! Är det någon som vet var man kan få tag på nyponkompott så hojta till för det passar finfint till ost.
Här underbar rostad surdegsbaguette med svampröra och lufttorkad skinka. Gjord med nya smaksatta creme fraichen, rostad vitlök och timjan. Den tog jag recept på för dessa vill jag göra hemma!
Sen en liten glassbytta glass gjord med brynt smör, mystiskt med krämigt gott!
....ÅRETS KOCK 2012 blev KLAS LINDBERG. För att se vinnaren in action, se HÄR. Det var för övrigt hans delbidrag som jag visade bild på igår.
Så här härlig kan alltså en helt vanlig gråmulen onsdag vara!
Årets Kock 2012
Just nu är jag på Årets Kock 2012. Jag har ätit god frukost och nu ska jag in på ett seminarium som heter Det nya svenska arvet - men till vilket pris? Årets Kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning och vinnaren koras idag. Finalisterna har fått i uppgift att förbereda en maträtt i förväg och en blir en överrasknig på plats. Den förberedda har de tränat på och det finns ljuvliga bilder på finalisternas bidrag till den förberedda rätten. Hel svensk biffrad är årets huvudråvara.
Här är finalisten Klas Lindbergs bidrag - Snyggt som bara den!
Alla finalisters bilder och recept finns på HÄR. Det finns även tidigare vinnares recept.
Jag återkommer med rapport om dagens event!
Bra ta bort gravid-kilona-sallad
Har ätit den här salladen två dagar i rad nu och det behövdes efter helgens svullande i himmelska kakor! Om ni vill testa den så är det lätt som en plätt:
Du behöver (4 pers)
1 paket bacon
2 avocado
200 g kalkonskinka (eller 1 pkt)
200 g körsbärstomater
100 g rolig sallad
2 ägg
Roquefortost
Dressing
4 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
3 tsk honung
4 msk olivolja
Gör så här
Koka äggen. Klipp bacon i små bitar och knaperstek. Skär avocado i kuber och tomaterna i halvor. Smula roquefortosten. Lägg upp allt på tallrikar.
Blanda ihop dressingen.
HUGG IN MED GOTT SAMVETE!
Underbar mat på bortaplan
Filip Fastén - på väg hem till mig!
Bellini med vaniljdrinkpinne
Här har ni en finfin klassisk cocktail, Bellini. Den är väldigt lätt att fixa dessutom. För att lyxa till det så använd vaniljstänger som drinkpinne.
Du behöver
1 konservburk med persika i lag
mousserande vin/champagne
vaniljstänger
Gör så här
Mixa hela innehållet i konserven så det blir en slät pure. Häll i ca 1/4 pure i cocktailglas, toppa med mousserande vin/champagne. Ta en tesked och rör runt i botten så allt blandas. Ta en vaniljstång per drink. Skär upp den lite i ena sidan så vaniljfröna kommer ut i drinken lite d¨å du rör runt med den som en drinkpinne.
Jag skulle bli så glad om DU ville nominera mig till VANILJIMPORTENS tävling om att göra det bästa receptet med vanilj. Om du klickar HÄR så har du nominerat mig.
Jordärtskockssoppa med tryffelolja - Mmmmmmmmmmmmmmmm
Den här soppan har vi gjort flera gånger, för det mesta som förrätt och ibland som huvudrätt. Den är så makalöst god, och pricket över i:et är verkligen tryffeloljan.
Fantastisk Rödvinssås med whiskey
LCHF ätare - Fylld lax med krämig getost
4 laxfileer
1 dl färsk dill
1 burk creme fraiche
4 skivor getost (ca 1 cm tjocka)
salt, svartpeppar, några skivor citron till
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Skåra laxfileerna i mitten, men inte ända ut och inte ända igenom. Blanda ihop creme fraiche med dill, salt och peppar. Dela varje skiva getost i två delar. Tryck ner i laxskåran, lägg geggan ovanpå utmed hela skåran. Du behöver inte trycka ner geggan för den smälter ner ändå.
Sätt in i ugnen 15-20 minuter tills laxen är klar.
Gott med sallad på avocado, pinjenötter och tomater.
Någon har börjat sitta med vid bordet och härja runt medan man äter:-)
Jag behöver er hjälp med den här Vaniljen från Madagaskar
MEN det är bara 8 bloggar som går till final och för att gå till final behöver jag er hjälp! De 8 bloggar som får flest nomineringar får tävla. Jag skulle bli oerhört smickrad om ni nominerade mig så jag får chansen att tävla med mitt bästa recept med vanilj i. Den som vinner får 2000 kr och en tavla, men det är inte vinsten i sig utan utmaningen som lockar. För att nominera mig klickar ni HÄR. Ni som nominerar får även 25% rabatt på vaniljstänger från just Vaniljimporten och varje dag drar de en vinnare bland de som nominerat som vinner just vaniljstänger.
Tack gulliga ni som har klickat på nomineringslänken!!! Ni kan se fram emot lite recept med vanilj här under den närmsta tiden!
Idag blev det kycklingspett
Du behöver
450-500 g kycklingfilé
spett
Marinad
½ dl olja (raps eller majs)
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
3 msk flytande honung
vitpeppar, sesamfrön
Gör så här
Skär kycklingfiléen i rätt tunna strimlor och lägg i bunke.
Marinaden
Rör ihop olja, soja, honung, pressad vitlök, lite vitpeppar, ev lite salt. Häll allt över kycklingstrimlorna. Låt stå, gärna över natten. Rör om lite här och där.
Sätt ugnen på 200 C
Lägg spetten i vatten sådär 30 minuter. Häll kycklingen i durkslag så den överflödiga marinaden får rinna av lite.
Trä upp strimlorna på spetten strö över sesamfrön. In i ugnen 15-20 minuter.
3 dl gräddfil
2 msk söt/stark senap (t ex skånsk)
Blanda ihop. Salta om du tycker att det behövs.
French toast för stora som små
Här en liten variant på fattiga riddare men med massa bär och nötter, inte så dumt! Passar utmärkt som mellanmål efter skridskoåkningen eller som lunch. Gott för stora och små.
Du behöver
8 skivor bröd (vanligt rostbröd eller lantbröd)
1 dl hasselnötter
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk kanel
1 nypa salt
250 g frysta eller färska bär (t ex hallon. blåbär. apelsin, björnbär)
1/2-1 dl lönnsirap
smör till stekning
Gör så här
Hacka hasselnötterna. Vispa ihop ägg, mjölk och nypa salt. Doppa brödskivorna i äggblandningen.
Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Stek doppade skivorna, medelvärme, på båda sidor tills de får fin färg. Pudra över kanel. Strö över hackade nötter.
Blanda bären med lönnsirap. Servera toasten direkt med bären och kanske lite extra lönnsirap.
Jag har fått en award!!
och utnämningen ges endast till bloggar med
färre än 200 följare/prenumeranter .
När man får utmärkelsen ska man göra följande:
Tacka den som gett dej utmärkelsen och länka.
Skriv ner de 5 bloggar man vill lämna awarden
vidare till och låta dom veta det genom att lämna
en kommentar hos dem.
Till sist hoppas man att dom utvalda vill lämna
utmärkelsen vidare…
Kanske lite indiskt?
Nu känns det som att man vill äta sånt som inte känns juligt. Jag gjorde den här rätten som smakar lite indiskt i veckan. Har gjort den många gånger förut, och även med quornfärs till en kompis som är vegetarian. Det är gott med både riset och färsen, men du kan absolut göra bara det ena om du känner att du inte hinner båda.
Du behöver
Till färsen
300 g nötfärs (eller annan färs)
1 gul lök
1 burk hela tomater
1 burk svarta bönor
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
salt
Till riset
4 dl basmatiris
1 gul lök
4 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 krm kardemumma
1 lime
1 dl gula russin
1 dl mandelspån
olivolja, salt, peppar
Gör så här
Färsen
Häll ner kryddorna i torr stekpanna på låg värme så att de rostas lätt. Öka på värmen och lägg i hackad lök och oljan. Stek på utan att det tar färg. I med färsen och låt den få färg.
Lägg i tomaterna och hacka lite i dem så de delas till mindre bitar. Lägg i bönorna. Småkoka i sådär 10 min.
Riset
Sätt ugnen på 175 C
Värm lite olja i en gryta. lägg i hackad lök och stek en liten sväng. Tillsätt riset, fond, vatten, kardemumma. Lägg en blöt kökshandduk över grytan, sen locket och ställ in allt i ugnen.
Ta ut grytan efter sådär 20 minuter och låt stå i 15 minuter. Rosta mandelspånen lätt i torr stekpanna. Vänd ner spånen, russinen och pressa limejuicen över. Salta och peppra.
Müsliskorpor på kvällskvisten
Du behöver
150g smör
½ dl råsocker
3 dl müsli
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Rör ihop smör och socker ordentligt. Blanda mjöl, bakpulver och müsli i en annan bunke och blanda sedan ihop allt. Tillsätt vattnet. Blanda ihop till en deg.
Dela degen i fyra delar och rulla ut till långa breda ormar, sådär 15-20 cm långa.
Lägg bakplåtspapper på plåtar. In i ugnen cirka 10 minuter (jag satte på grillfunktionen de sista minutrarna för att få den bruna ytan). Låt dem stå sådär 10-15 minuter från det att du tar ut dem ur ugnen. Skär dem i skivor.
Köpa eller inte köpa?
Kan inte bestämma mig om jag ska köpa Agneta Livijn fatet ovan eller inte....Jag har hennes stora tallrikar i vitt, stora, skålar i blått och temuggar i blått. Ni som följt min blogg vet ju att jag älskar hennes porslin. Det ser fint ut på bilderna, men allt är tusen gånger finare i verkligheten. De är handgjorda så de ser lite olika ut, blir en sån rustik känsla. Nu säljer de hennes saker till bra priser på Campadre igen, se HÄR. Det är ungefär halva priset och man kan ha den i både ugnen och micron. Skulle det inte vara snyggt med en STOOOR pastasallad eller kycklingspett på en bädd av bulgur till exempel...å andra sidan är det januari och jag är mammaledig med lite pengar i plånboken...Å vad svårt!!!!
Liten blåbärspannacotta
Här är den blåbärspannacotta som jag gjorde då min barndomsvän var på besök med sina barn. Jag ville göra något som var mer åt nyttiga hållet så det blev en variant med vaniljyoughurt. Gott och lätt och rätt så nyttigt faktiskt. En efterrätt man utan minsta dåligt samvete kan ha mitt i veckan. Jag älskar vaniljstång i efterrätter också för den där äkta vaniljkänslan.
Du behöver (Det blev 7 små portioner)
3 dl vaniljyoughurt
3 dl vispgrädde
1½ dl blåbärssylt
2 gelatinblad
2 msk honung
1 vaniljstång
Gör så här
Häll kallt vatten i en bunke och lägg ner gelatinbladen sådär 10 minuter. Koka upp grädde, tillsätt honung. Dra kastrullen från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör runt så de smälter ner. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i gräddblandningen.Rör ner vaniljyoughurt och 1 dl blåbärssylt.
Klicka ner en liten klick blåbärssylt i varje glas. Häll på blandningen. Ställ in i kylen minst 2 timmar.
Läcker hummer med härlig röra - Varför inte på en helt vanlig måndag?
Vår nyårshummer var en riktig lyckoträff: västerbottenost, oliver, basilika med mera. Finns inget för mig som känns lyxigare och festligare än hummer. Min sambo gjorde denna efter något recept han hittat och den var magiskt god!!! Bara gör den, till något festligt tillfälle eller bara för att liva upp en måndag, hummer är ALDRIG fel.
Du behöver (för 2 personer)
2 humrar
1 liten burk svarta oliver
1 kruka basilika
2 dl lätt creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl västerbottenost
Gör så här
Sätt på ugnen på grill
Tina hummern (dagen innan). Hacka oliver och basilika smått. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och riven västerbottenost.
Dela hummern (se tidigare inlägg HÄR för hur man delar hummer, om ni inte redan vet). Ta ur köttet, glöm inte knäcka klorna och ta ur köttet. Hacka köttet lite lätt. Blanda med röran och lägg tillbaka allt i skalen. Gratinera i ugnen knappt 10 minuter.
Egg fried rice med räkor
Du behöver
4 port ris (helst kallt från kylen så klibbar det inte)
2 ägg
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 stor näve ärtor (kan vara frysta)
1 påse räkor ungefär
1 msk soja
olja,vitpeppar,fisksås
Gör så här
Häll i lite olja i en stekpanna på hög värme. Häll i äggen och rör runt tills de är fint fördelade. Häll i lite mer olja och i med pressade vitlöksklyftor, hackad schalottenlök och ärtorna. Tillsätt riset och fräs på ett litet tag. Krydda med vitpeppar. Lägg i räkorna så det blir varma och smaka av med fisksås.
Lasagne i långpanna med en gnutta chili
Lasagne i långpanna är perfekt då man vill ha en del matlådor, för det är bara att frysa ner i portionsbitar, så har man för en hel massa dagar.
Du behöver
750 g köttfärs
1 pkt bacon
½ chili
1 burk champinjoner (eller 1 näve färska)
3 vitlöksklyftor
2 lökar
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 msk oregano
2 krm svartpeppar
2 grönsaksbuljonggrejor
lasagneplattor
olja/smör
Ostsåsen
1 dl vetemjöl
1½ liter mjölk
8 dl riven ost
ev lite salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Klipp ner bacon i torr stekpanna. Finhacka lök och chili och tillsätt i pannan. Låt allt steka tills löken blivit lite mjuk. Tillsätt champinjonerna i mindre bitar. I med köttfärsen och rör runt lite så köttfärsen fördelas fint. Häll i tomaterna, grönsaksbuljonggrejorna, svarteppar, oregano. Låt det s,måputtar i cirka 10 minuter.
Gör under tiden ostsåsen genom att blanda vetemjölet med hälften av mjölken. Häll i resterande mjöl och låt bli varmt medan du hela tiden vispar på. Låt småputtra i ca 5 minuter, dra kastrullen från värmen och i med osten.
Smörj långpannan och häll ett lager ostsås i botten. Varva nu plattor och köttfärs med såsen. Avsluta med ett lager ostsås och strö över resterande ost. In i ugnen i cirka 30 minuter.
Så söta Minna, som jag mycket väl kommer ihåg då jag såg henne för första gången, då var hon bara några dagar gammal. Sicken fin tjej hon är (och hon har världens gulligaste lillebror som är 10 dagar äldre än Annie. Max erbjöd sig att dammsuga vårat kök under lunchen, kan man annat än tycka om honom?)
Thanksgiving
Du behöver (för 2 drinkar)
Champagne (eller mousserande vin)
tranbärsjuice
4 cl Midori
1 Citron
(ev is)
Gör så här
Börja med att ställa in champagneglasen en kort stund i frysen så de blir snyggt frostiga. Skär två fina, rätt tunna skivor av citron och skär en skåra så att du kan använda dem som dekoration. Dela resten av citronen i klyftor och dra runt kanten med citronen. Lägg i isbitar om du vill, jag gillar sådär två isbitar per glas till Thanskgiving för jag tycker den är godast kall. Häll i 2 cl Midori i varje glas. Häll en skvätt tranbärsjuice och toppa med champagne. Det ska vara mer champagne än tranbärsjucie. Antingen tar du en lång sked/pinne och blandar runt så Midorin blandas med resten, eller så sticker du ner en drinkpinne i vart och ett av glasen som man själv kan röra runt med - jag har drinkpinnar av glas men kan inte hitta dem någonstans.
Motörhead Shiraz - Coooolt
Systemet har tagit in Motörhead Shiraz vin från Australien. Vi har en flaska hemma men har inte testat än, men jag älskar Shirazviner, så jag har mina förväntningar. Det ska lite bränd doft med inslag av fat, katrinplommon och lakrits. Det kostar 119 kr. Vill man istället ha Merlot så finns det som Rolling Stones från Kalifornien, men den måste man beställa. Cool present!!
Magiskt på tu man hand
Inget matinlägg utan bara ett egoinlägg ;-) Jag och Annie hade en helt egen magisk kväll igår då vi var på fantastiska Disney on Ice bara hon och jag. Så lyxigt att få ge henne 100% uppmärksamhet några timmar. Showen var verkligen magisk och rolig; Det var en kamel på skridskor, de 7 dvärgarna, en speedad krabban Sebastian, tingeling med sitt trollspö, fyrverkerier och en Stooor drake som sprutade riktig eld över hela isen (då hoppade Annie upp i mitt knä).
Focaccia
Klick klick klick
>
Jag har klickat hem en och annan grej från Campadre idag på morgonkvisten. En så gullig silikonform i brons och en springform med keramikbotten. Tyvärr fanns den bara kvar i grått (lite trist färg) men jag behöver verkligen den här. Det som är toppen är att sidan är löstagbar och själva botten är snygg keramik istället för de teflonaktiga formarna där man inte kan anvämda vanlig kniv till att skära för att man då förstör botten och de är heller inte så snygga att servera på. Den här är kanon och man kan göra allt i den: cheesecake, glasstårta osv osv, se den här you tube filmen så får ni själva se
De säljer även den här mackapären till bra pris. Den har jag sedan länge och den är kanon! Man kan t ex lägga i några chokladbitar och sätta in den i mikron så chokladen smälter och sen är det bara att spritsa ut.