Skön, lugn Påsk med Gudmor på besök






Lååång påskfrukost

Tacos på nytt sätt



Buffé eller rätter på Påsk?

Påsktårtan



Stort Varmt GLAD PÅSK


Crème Ninon med frasiga västerbottenstänger



1 dl västerbottenost (finriven)
sesamfrön
Sätt ugnen på 200 C
Kavla ut smördegen så den blir rätt tunn. Strö över 1/3 av västerbottenosten på halva delen och vik över den andra delen. Kavla och vik så osten kavlas in. Upprepa proceduren tills all ost är inkavlad i degen. Kavla ut degen till en stor rektangel. Pensla rektangeln med ägg, strö över sesamfrön. Skär i smala remsor, ca 1cm breda. Låt dem vara som de är eller snurra dem lite.
Sätt in i mitten av ugnen sådär 10 min tills de är fint gyllenbruna.

Griffins Steakhouse






Skynda fynda påskdekorationer till halva priset

Rocky Road - Påskens sötaste och smaskigaste godis



Gladaste salladen i Påsk!



Salma Lax med brynt smör, dragonkräm och sparrisknoppar




Chokladmarängtårta med salt chokladkräm, grädde och kanderade nötter



2 x 50 g rumstempererat smör
2 x ½ dl strösocker
2 x 2 stora äggulor (eller 3 små - spar vitorna till marängen)
2 X 2 msk standardmjölk
2 x 1 dl vetemjöl
2 x 1 tsk bakpulver
2 x 1 msk kakao
2 x 1 nypa salt
Maräng
2 x 2 stora äggvitor (eller 3 små)
2 x 0,75 dl strösocker
2 x 50 g smält mörk choklad av god kvalitet (jag använde Lindt Dessert 70% som är perfekt till bakning)
2 x 1/4 krm ättika
Chokladkolakräm
4 äggulor
½ dl strösocker
1-1,5 dl grädde
150 hackad mörk choklad av god kvalitet (jag använde Lindt Dessert 70% som är perfekt till bakning)
ca ½ msk flingsalt
Kanderade nötter
200 g nötter (jag tog hasselnötter och valnötter)
½ dl strösocker
½ dl vatten


Gör så här
Sätt ugnen på 170 C
Du ska allltså göra två tårtbottnar och du kan göra dem dagen innan utan problem. Klä en form (23 cm) med löstagbar kant med bakplåtspapper. Du kan pensla lite smör eller olja på botten och kanter så fäster det bättre.
Börja med kakbotten. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa på. Till sist tillsätter du mjölken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner försiktigt ner dessa i smeten. Klicka ut smeten i formen och bred ut den så att hela formen täcks. Fortsätt med marängen. Vispa äggvitor med lite av sockret på låg hastighet med elvisp/maskin i en ren, torr, rostfri skål. Tillsätt ättikan och resten av sockret, lite i taget, och öka hastigheten så att du vispar på maxhastighet. Fortsätt tills marängen är vit, blank och fast. Vänd ner den smälta chokladen lite slarvigt och ojämnt i marängen och fördela i formen, ovanpå kaksmeten.
Sätt in den formen längst i ugnen och grädda i ca 30-35 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt kakan från formen. Täck med plstfolie tills du ska lägga ihop dem.
Kandera nötter
Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de blir lätt bruna. Tillsätt strösocker och vatten och rör på tills sockret stelnat på nötterna och all vätska är borta. Bäst är att röra med träspatel eller träslev. Låt nötterna svalna.
Salt Chokladkräm
Blanda äggulor, grädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp på svag värme och rör hela tiden tills krämen börjar sjuda, tjockna och blir blank. Ta kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad. Fortsätt röra tills chokladen är helt smält. Blanda till sist ner flingsaltet. Låt svalna.

Montering
Vispa grädden mjuk och fluffig. Lägg ena kakbotten på ett fint fat. Bred chokladkrämen över bottnen och klicka över hälften av den vispade grädden. Lägg på den andra kakbottnen och fördela resten av grädden ovanpå. Strössla över de kanderade nötterna. Nu kan du äta den direkt då den är lätt i konsistensen. Väntar du sådär 6-8 timmar så är den fortfarande supergod men mer kompakt och gott seg.
Receptet kommer från Lisa Lemke som gjorde tårtan till Mat & Vänners påsknummer 2012. Den har jag sparat och velat testa sedan dess. Supergod!
Årets Påskmiddag i glada färgers lag











Loppi och Kids Fashion



Min vårtårta



Årets påskdukning

Påskkycklingar


Påsk 2012





Läckerheter av kalkon





Modevisning, barnpassning, Marie Serneholt och pyssel

Rosa pop corn

Sätt ugnen på 175 C och poppa popcornen i micron
2 dl socker
25 gr smör
½ dl vatten
Röd karamellfärg
1 påse micropopcorn
Blanda socker, smör och vatten i en liten kastrull. Rör tills socker och smör har smält och låt sedan lagen koka på medelstark värme utan omrörning i 5-6 minuter. Dra kastrullen från värmen och häll/droppa i röd karamellfärg lite försiktigt. Det ska bli mer hallonrött än rosa i kastrullen. Rör noga och häll lagen i en stor skål.
Vänd ner lite av påsen i taget i lagen. Rör om så att alla popcorn täcks med rosa lag. Jag använde inte riktigt hela micropåsen. Sprid ut dem på en plåt tänkt med bakplåtspapper och grädda i ca 5 minuter tills sockret har kristalliserats.
Rödlökschutney med sting

Påskigaste tårtan 2013

Pom poms och Honey combs
Mandelägg med lakrits?

Superdryck med till jobbet

Superkuren, nu då!!

Mums Mums!

Lavendel Cup cakes


Nu kickar vi igång påsken!!

Födelsedagspresenter till en 5 åring



Smaksatt tomatpuré

Saganaki med tomatsallad - Beroendeframkallande




Samarbete på hög nivå

Med en liten tår i ögonvrån...


Lax Stroganoff

Tärna paprika och strimla purjon fint. Fräs grönsakerna med kryddorna i lite smör och olja.
Food Synergy

Piñacoco - Sommarens smak

Stockholms bästa kebab!



Kalas på Creative Brick Zone




Helgens Plick Plock Tallrik

Love Nils Gunnar






Indiskt - Kerala Curry



Ädelkräm/Gorgonzolakräm med aprikoser på grillad krutong


Sen la sig den här lilla korven i...

Vad görs i helgen?

Baka så mjölet ryker




Grilltrender á la ICA






Kladdkaka med Frangelico och hasselnötter




Fiskkakor igen, kan inte bli för många!

Kladdkaka med XXnötter och XXlikör - Kan ni gissa?

Kalastema: Disco


Discokula - Clas Ohlsson, 199 kr
Pop corn muggar - Buttericks
Silvergardin som lätt hängs upp och kan återanvändas - Buttericks
Tomteblossiffra, sivlerserpentiner, silvrig konfetti - Buttericks
Shrink Plastic, bilder som klipps ut från ark. Barnen fick färglägga med tuschpennor. Bildern läggs sedan på plåt i ugnen i några minuter. Då krymper de och blir hårda. Kan användas till nyckelringar eller halsband - Panduro
Ätbar silverspray och silverformar (till chokladbollarna som sprayades till att likna discokulor, se bild nedan. De skulle sedan tävla om att äta upp 'discobollen med händerna på ryggen. De små barnen ville dock inte) - Beställde spray och formar från Strössel & annat på nätet.

Äta discokulan (kokosboll sprayad med ätbar silverspray) utan händer
Limbo - De ska gå under en pinne som hålls horisontellt och sänks efter varje gång. Till slut får de böja massor på både ben och rygg i en båga bakåt för att komma under. (hade planerat att göra den, men vi hann inte)
Pausa musiken och en förälder får i varje paus göra en pose i mitten som barnen ska härma (de tyckte det var otroligt roligt)

Glassbuffé - Olika slags glass ställdes fram tillsammans med strössel, mini marshmallows, glasskex och glassås. De fick välja själva vad de ville ha.
Drinkar med paraply, drinkpinnar av godis och frukt uppträtt på tandpetare kunde beställas och köpas i baren för låtsaspengar.
Pop corn och roliga chips köptes i baren.
Kolsyrat vatten
Korv med tryffelmajonäs som går att stå och hålla i handen
Macarons med nutella- och hallonfyllning
Som en pensionär

Jag kan inte passera en...



Lanseringsfest för Oriboo




Bläddrar efter påskrecept just nu

Hjälp!

Tack Rosa Skrot...





Thaikyckling

1-2 tsk röd currypasta
2 st burkar kokosmjölk (ca 800 ml)
2-3 små vårlökar grovt hackade (eller en gul lök)
2 st röda paprikor finhackad
1-2 msk fisksås
Fix och trix och gott




Lammkorv med Tryffelmajonäs och rostad lök


Nu är det helg!

Oändligt massa god kyckling




Coco passion och Langres

Macarons med nutella- eller hallonsmörkräm



Prisad kokbok för barn


Vinn biljetter till Lanseringsfest för Oriboo


Ostbricka med...



Furikake, min nya 'grej'


Jag föreslår en korvstroganoff

800 g falukorv
3 gula lökar
4 msk smör
4 msk tomatpuré
2 krm paprikapulver
4 dl mjölk
1 krm salt
1 krm peppar
4 msk persilja
Hacka löken fint. Strimla korven. Bryn falukorv och lök i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och rör om. Späd med mjölken och koka upp.Krydda med salt och peppar (jag tycker vitpeppar passar allra bäst). strö över persilja.
Caught in the act

French Cooking


Frukost Granola med kardemumma och mullbär

Urban Deli öppnar i Sickla!

Parmesanöverbakad fisk med sting


Coola, sportiga småtyper


Supersött från Sagaform

Majssoppa med västerbottenost, vin och tryffelolja

God Morgon Måndag

Hasta la vista Barcelona

Att komma hem

Turrón - Spansk nougat som smakar mums



Flamencoshow







Leksaksaffär á la Spanien


Churros med rykande varm choklad

I Barcelona kan man minsann shoppa





Gaudi finns lite här och där

Sangria, tapas och shopping


Pan con tomate - Enkelt att göra hemma!

Du hittar inte bara Gangnam boy på La Rambla...




Ofantligt mäktiga La Sagrada Familia



Ute på lite shopping och sightseeing

Barcelona Tapas Walking Tour






Gangnam Boy - Kändisspotting
