Brandsläckaren Firephant monterad - Skönt!
Chips med Black Garlic dipp
Bara att snöra på sig skridskorna!
Drömmer om Ramundberget
De allra bästa saffransbullarna - Alla tips och tricks på ett bräde
Varmrökt lax med kall sås proppad med örter
Multimånga användningsområden för Lambi Gourmet
Jultårta - Polkatårtan
Pasta di Puglia och I Filari
Du vann Knivbrevet
Grönkål med solrosfrön, feta och torkade tranbär
Jultårta - Glögg och chokladkladdkaka
Glöd på bröd - Sveriges Godaste Macka
Vassego en Presentcheck hos Beauty Planet
Chili con Carne - Den lätta vägen
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka paprikorna. Fräs lök, vitlök, paprika i olja i en gryta. Löken ska bli blank men inte brynt. Häll över allt i en skål på sidan.
Jultårta - Midvintertårtan
Drömevent - Definitivt!
Vinn weekend eller lyxmiddag med Annas pepparkakor
Veckomenyn
Magisk Jul och Nyår på Blomsterlandet
Thanksgiving och helstekt kalkon i ugn med calvados och äpplen
Barna, kyckling på pinne och så mycket bus
Kondenserad mjölk - Dulche de Leche - Salted Caramel
Lingon- och pepparkakscheesecake med Dulche de leche
NK Julskyltning 2013 - Små hjälpredor
Godaste vegetariska lasagnen med ett glas rött (såklart)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk hela (el krossade tomater)
1 tsk torkad basilika (el oregano)
250 g fryst hel spenat (tinad och vätskan urkramad)
300 g keso
4 dl riven vällagrad ost (gärna västerbottenost)
salt
peppar
lasagneplattor (vita eller gröna)
2 dl mjölk, 3%
Sätt ugnen på 225 C
Hacka lök och vitlök och fräs i olja i ca 5 min. Blanda i tomaterna och basilika. Koka upp och låt puttra utan lock i ca 15 min. Skär spenaten grovt. Blanda med keso och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form. Varva de båda fyllningarna med lasagneplattor, börja med spenatröran och avsluta med ett lager tomatsås. Häll mjölken i kanten på lasagnen. Strö över resten av osten.
Baka lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 min.
Pepparkaksscones
Tips vid liten problemmage - Tack snälla ni!
Salmalax och ett härligt Marqués de Cáceres på det
Aktivitet som gör gott för magen
Vinn härliga saker och få kanonerbjudanden, tips och massa pepp!
Absolut världens godaste saffranskaka - Kommer här och nu!
Loppi Christmas Edition
Sticky Chicken
De charmigaste glöggmuggarna, snyggaste vinkaraffen och juligaste filten
Älskade moster...
Gladbak
Veckomenyn
Jasmine delight från Rituals
Den godaste mjuka pepparkakan
Adventskalender - Check!
Dagens roliga
Himmelsk Lakritspannacotta
Lägg gelatinet i kallt vatten i sådär 5 minuter
Koka försiktigt upp grädden med lakritspulver, vaniljsocker och socker. Ta bort kastrullen från plattan. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama lite lätt ur vattnet ur dem. Lägg ner dem i den varma grädden och rör om. Låt svalna lite.
Häll pannacottan i serveringsglasen. Ställ i kylen i några timmar, gärna över natten.
Godaste räkmackan i stan
Medelhavslax hos matidolen
Brandsläckare kan mer än rädda liv...
Kikärtsbiffar med Ajvarsås
2 dl GoGreen Ready in 5 Kikärter
1 dl kidneybönor
3 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
1 morot
100 g fetaost
1 ägg
1 dl ströbröd
2-3 tsk smoked paprika
Salt och peppar, efter behov
Olja eller smör till stekning
Ajvarsås
2 dl youghurt
3 msk ajvar
1 tsk honung
1 tsk smoked paprika
salt, peppar
Gör så här
Koka kikärter enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet i ett durkslag. Mixa ihop dem med kidneybönorna till en färs.
Hacka schalottenlök och vitlök fint. Riv moroten.
Smula ner fetaosten i 'färsen'. Rör ner lök, vitlök, morot, ägg och ströbröd. Smaka av med smoked paprika.
Forma sådär 8 biffar (med blöta händer)
Hetta upp olja/smör i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor så de får en fin yta.
Ajvarsås
Rör ihop ingredienserna, och ställ kallt ett tag
Småpajer i Pyrex non-stick formar
Det brann och röken vällde fram...
Krispig Saganaki och ett stort glas Baron de Ley
Rårörda Björnbär
Ont i magen
Ostbricka extra allt
Din alldeles egna krämiga färskost
1 dl creme fraiche
½ dl gräslök (finhackad)
Ljumma upp youghurt och creme fraiche i kastrull. Gör det långsamt och försiktigt och rör lite då och då. Det ska endast värmas till 37 C. Känn med lillfingret om det är lagom.
Låt det rinna av i kaffefilter genom en tratt under natten.
Älskar när det händer saker..
Veckomenyn
Vi nosade lite på julen
Limekladdkaka med limeyoughurt
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3⁄4 dl kakao
2 krm salt
2 msk florsocker
pressad saft av 1 lime
Guldkorn på Mitt Kök Mässan
Crashed potatoes
Ostbricka i helgen på Kvibilles lagrade
Lite Rioja som ett brev på posten
Pharmarium - Vilket underbart ställe för drinkar!
Boeuf Bourguignon i Crock pot
Älsklingsvänner och Lilla Ego
Enchiladas med chili
Kladdkakans dag idag
Hembakta glutenfria tortillas och lite chili på det
400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
0,5 tsk salt
30 g fiberhusk
majsmjöl till utbakning
Gör så här
Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Låt degen svälla i 15 minuter. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.
Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.
Toppa med din egen Chili, guacamole, youghurt och lite grönt. Har du en limeklyfta så kör på. Mums!
Vi kör ännu en friskburk
Med nytvättade händer som luktar pepparkaka, polka, kanel och nejlika
Kladdkaka med lakrits
Häll smeten i formen.