Nougatmousse med kanderade hasselnötter

Jag gjorde den här nougatmoussen med kanderade hasselnötter förra helgen. Det är efter ett recept av Louise Johansson (Sveriges Mästerkock á la 2011). Den är verkligen lätt att göra och kan förberedas kvällen innan utan problem.

Avnjöts i gott sällskap!


Du behöver
2 dl Smetana
100 g nougat
2 dl hasselnötter
3/4 dl strösocker
1½ msk vatten
Gör så här
Skär nougaten i mindre bitar. Koka upp Smetana. Ta kastrullen från värmen och lägg i nougaten och rör om tills den smält. Låt röran svalna och ställ in i kylen (t ex över natten).
Koka upp socker och vatten och rör ner nötterna. Rör om så att det blir sockerkristaller och alldeles vitt. Fortsätt röra tills hasselnötterna blir lätt bruna. Häll upp på plåt med bakplåtspapper. När de kallnat så hackar du dem lätt (ej småhackat).
Innan servering vispar du nougatröran fluffig (jag använde elvisp). lägg upp och strössla med nötterna.


Gott Gott Gott!
Kommentarer
Postat av: Katarina
Så gott och fint upplagt! Kram
Trackback