Spännande tidning och lite annat
Vinn himmelskt LÖV te från Tehuset Java
Tro mig, det här är de bästa teerna någonsin. Vet inte om det är det faktum att de är ekologiska som gör att de smakar mer, det är iallafall ett helt otroligt välsmakande te. Jag har smakat många teer och tyckte Kusmiteet var höjden av lyx, men dessa teer slår Kusmi och allt annat i teväg. Jag vill ha alla 6 smakerna/burkarna NU. Ni kan beställa dem från Tehuset javas webshop, se HÄR, eller köpa dem direkt i deras butiker i Stockholm, på Lidingö eller Lund. De kostar 139 kr per burk så en perfekt gå-bort-present.
Så här ska en fisksoppa smaka!
Med risk att bli för privat...
Nu är separationen ett faktum så då vill jag inte längre låtsas som att jag har en sambo. Jag hoppas att ni vill fortsätta titta in här. Självklart kommer bloggen påverkas av att jag är ensamstående, men jag har fortfarande en massa vänner som tittar förbi på lite mat, och två matglada barn. Jag älskar fortfarande matlagning och det har alltid varit min terapisyssla. Eftersom jag har barnen hos mig varje kväll och natt så har jag också en massa tid att lägga på matidéer efter de har somnat.
Ps. Jag har tänkt igenom det här inlägget hundra gånger, skrivit om det en massa gånger...Nu är det gjort iallafall. Nu har jag en massa recept som ligger och väntar på att läggas in
Bakad potatis med god röra av chorizo, rödlök och mangoraja
Vitchokladtårta med ett täcke av passionsfrukt till lilla sessan
Här en tårta som duger fint för att fira en prinsessa! Jag gjorde denna skapelse till de vuxna på min egen prinsessa Annies kalas. Det är ett recept från Arla som såg så gott ut och det var det!!! Men kombinationen vit choklad mousse på en botten av mandelmassa och kakao och toppad med passionsfrukt kan väl inte bli fel! Förlåt om jag tjatar, men jag är svag för allt i matväg som kan förberedas (speciellt med två småttingar som är oberäkneliga och vaknar lite här och där på nätterna), och den här är totalt perfekt för man kan göra den några dagar i förväg, ställa in i frysen och bara garnera med passionsfrukten vid serveringen. UNDERBART!!
Ta ut den sådär 30 min innan den ska serveras. Dela passionsfrukterna och gröp ur innanmätet, och garnera tårtan.
Mitt favoritbröd alla kategorier
Fiskburgare med riktigt mumsig bea
4 spännande såser
Nu har vi kalasat!!
Gott till ikväll?
Ugnsbakad Camembert till helgmyset
Cool ny ketchup
Potatisgnocchi med lammfärs, rödvin och parmesan
Glöm inte tävla!
Är lite lite busy med denna Hello Kitty
Härlig Passionsfruktssorbet
Alla Hjärtans dag fika
svampröra, rostad vitlök och skinka...
Nu är det dags för er att vinna!
Sensuella desserter till alla ♥ ♥ ♥ dag
Bajstårta och kissaft i repris
Créme Brulée på vit choklad med vaniljinsvept blodapelsin
Créme Brulée på vit choklad med vaniljinsvept blodapelsin
Om ni vill svulla lite ikväll...
Lammfärsbiffar och potatispuré med smak av rostad vitlök
chokladfondant, vaniljpannacotta och hallon till alla hjärtans ♥ dag!
Sätt ugnen på 180 grader
Smält smöret. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda socker och ägg. Blanda smör och choklad med varandra. (Smöret ska vara fingervarmt). Blanda chokladmixen med äggmixen. Blanda mjöl och bakpulver och sikta över smeten. Använd en slickepott för att blanda. (Hit kan du förbereda dagen innan och t ex hälla i spritspåse och förvara i kylen)
Smöra små ugnsformar. Häll i smeten och baka dem i ca 12 minuter. När de börjar bukta högst upp då är de klara!
Tips: riv ner 5 kaffebönor i smeten för lite extra smak
Pannacotta
Blanda grädde med gelésocker i kastrull. Skrapa ur en vaniljstång och tillsätt vaniljfröna till gräddblandningen. Koka upp och låt koka ½ minut. Dra från spisen och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylen.
Hallon
Värm upp sockerlagen och vänd ner hallon, dra av från värmen (och vispa ner brandyn), låt svalna.
♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥
Della massaia - pasta med det bästa bästa
Hur som, så sov min bror och flickvän här och jag fick en massa hjälp med barnen, underbart!! Till lunch gjorde jag pasta della massaia till dem. Det är lätt och läckert!! Massa vitlök, kyckling, parmesan, färsk basilika osv.
Gör så här
Om ni är sugna på brunch
Potatispuré - Smaktest 2
Jag gick till final!!!!
JA, TACK VARE ER så gick jag till final i Vaniljimportens tävling där man ska bidra med sitt bästa vaniljrecept. Jag var en av åtta bloggar som fick flest nomineringar. Tusen miljoners tack för stödet! Det betyder mycket mycket mer än något annat faktiskt. Ni kan inte ana vad glad man blir för varje person som i kommentarsfältet skriver att de nominerat mig och matstugan, eller de som inte har skrivit något men uppenbarligen tagit sig tid till att nominera mig.
Vad händer nu? Jo, jag ska mellan 6 och 12 februari lägga in ett inlägg på min blogg som är mitt vaniljrecept i tävlingen, sen kommer alla som nominerat bloggar få ett mail att de nu kan rösta på det receptet de tycker verkar bäst. Sen avgörs vinnaren, så nu kör vi!!! Jag har två vaniljrecept som jag står och velar mellan....SVÅRT!!
Ps. Alexandra från Kärlek på tallrik - Tack för din röst också, har inte glömt den söta du;-)
Shepherd's pie - pubmat och hemmamat
Hade en dagiskompis till Annie med mamma och lillebror på besök häromdagen. Gjorde då Shepherd's pie. Jag gjorde den kvällen innan så var det bara att ställa in i ugnen och värma då de kom, riktigt bra och gott!!
Ps. Ni som inte vet så är Shepherd's Pie riktigt engelsk husmankost. Du kan beställa Shepherd's pie på vilken pub som helst i England.
Du behöver
Köttfärs
400g köttfärs
1 morot
2 dl frysta ärtor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 buljonggrej
1 dl vatten
1 tsk lökpulver
1 tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
smör, salt
Potatismos
800-850 g potatis
1½ dl mjölk
1 tsk lökpulver
2 äggulor
smör, salt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 C
Börja med moset. Skala potatisarna och dela på mitten. Koka tills de är mjuka.
Sätt under tiden igång med köttfärsen. Stek köttfärsen i smör i en gryta. Tärna moroten i små tärningar. Tillsätt morotstärningarna, krossade tomater, tomatpuré, buljonggrej, pressad vitlök, vatten och alla kryddor. Låt småputtra ca 7 minuter. Häll i de frysta ärtorna.Se om det behöver saltas något mer. Låt grytan stå kvar på eftervärmen på plattan.
Fortsätt med moset. Mosa potatisarna och blanda ner smör, mjölk och kryddor och sist äggulan.
Häll köttfärsen i smord ugnsfast form (eller ha kvar i grytan som jag hade, dvs om den inte har några plasthandtag som smälter i ugnen). Bred över moset.
Gratinera i ugnen i ungefär 15 minuter tills det hela fått färg (längre om du förberett den dagen innan, helt enkelt tills den är varm och lite fint brun på moset).
Lite Behind the scenes foton
Så här kan det alltså se ut då Filip Fastén gästspelar. Svensk fågel anordnade tävlingen om Det Bästa Vita Julbordet. De ville dokumentera händelsen och därför var Rikard med. På sikt kommer det publiceras, jag återkommer om det. Han tog miljoner bilder under dagen.
Här var vi alla rätt oroliga att han skulle dratta i golvet. Barstolarna är inte stilla utan snurrstolar. Dyr, fin kamera i golvet hade inte heller varit roligt, men det verkade som han var van att balansera så här.
Det här ville jag visa bara för att ni skulle se hur ordningsam Filip är! Allt uppställt snyggt och fint rakt igenom sessionen. Han diskade allteftersom, ställde in i diskmaskinen och hade superkoll på var allt var. Beundransvärt, tyvärr inte riktigt som mig under matlagningsstunderna. Han var också så grymt förberedd. Där har jag lite att lära minsann.