Krispig chevre med fruktig quinoasallad

Krispig getost med smältande innandöme på en sallad av quinoa, aprikoser, mandel, mangold och kidneybönor. Inte bara nyttigt utan oemotståndligt gott. Ni bara måste testa. Gjorde den som lite uppladdning igår kväll, inför Tjejmilen, som jag idag springer. Inspirationen kommer delvis från ett recept i Plaza.
Du behöver
1 rulle chevre i rulle (den mindre varianten)
pankoströbröd
mjöl
1 ägg
rapsolja
 
Quinoasallad
4 port quinoa
1 grönsaksbuljong
1 citron
2 tsk honung
2 tsk dijonsenap
1 burk kidneybönor
½ dl pumpafrön
10 st aprikoser 
½ dl hackad mandel (jag använde mandelsplitter, färdig i påse)
salt,peppar
 
Gör så här
Quinoasallad
Koka 4 portioner quinoa enligt instruktion på paketet. Tillsätt grönsaksbuljong och citronjuice i vattnet innan du häller i quinoan. Låt den färdiga quinoan svalna innan du vänder ner resten av ingredienserna.
 
Rör ihop senap och honung, tillsätt bönorna. Blanda ned quinoan. Hacka aprikoser, mandel och blande ner tillsammans med pumpafröna. Salta och peppra. Vid serveringe lägger du upp mangold och öser på  med quinoasalladen. Toppa med den varma getosten.
 
Friterad chevre
Ta fram 3 djupare fat. Häll lite mjöl på ett, pankoströ på ett annat och knäck ner ett ägg i den tredje. Skiva getosten i skivor. Rulla i mjöl, sedan ägg och sist i rikligt med panko. Häll olja i en panna så det täcker botten på pannan. Låt det bli rätt hett och i med osten, vänd så den blir frasigt brun på alla sidor. Passa den så den inte bränns för det går fort. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin