Lakrits- och lemoncurdstänger till helgkaffet

Lakrits och citron, perfekt kombo. Traditionella kakor blir lite mer spännande med annat innehåll, testa.
 
Du behöver
250 g smör (rumsvarmt)
1½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjortronsalt
1 tsk lakritspulver
 
Fyllning
3-4 msk lemoncurd
 
Glasyr
2 dl florsocker
1½ -2 msk florsocker
 
Topping
Lakritsströssel 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C 
 
Rör ihop smör med socker. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med hjortronsalt och lakritspulver. Jobba ihop till en smidig deg. Dela i två delar. Forma dem till ca 60 cm långa ormar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut lite och gör sedan en fördjupning i mitten på längderna. Fyll med lemoncurd.  
 
Grädda ca 15 minuter i ugnen. 
 
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över de varma längderna och fördela valfri mängd lakritsströssel över längderna, skär sådär 2-3 cm breda bitar på snedden. 

Kommentarer
Postat av: Carolina

Mums så gott, måste provas (efter att man fått ihop lemoncurd) kram

Svar: Jag använde köpt lemoncurd, Robertson's tror jag märket var. Såklart bättre att göra sin egen, men man kan inte alltid vara överduktig:-) Ha en fin helg!
Linda /Matstugan

2013-09-12 @ 20:17:39
URL: http://carolina1979.se
Postat av: dianasdrommar

Helt i min smak :) kram Diana

2013-09-13 @ 09:56:18
URL: http://xn--dianasdrmmar-cjb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin