Magiskt filmjölksbröd med superfrön

Underbart filmjölksbröd som bara rörs ihop och skjutsas in i ugnen. Jag blandade ner en massa nyttigheter dessutom och brödet blev bara desto godare.
 
Du behöver 
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
½ dl hampafrön
2 tsk nyponmjöl
1 dl krossad råg
1 dl grovt rågmjöl
1 dl siktat dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
6 torkade aprikoser (helst osvavlade, dvs de mörka)
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
 
Gör så här 
Sätt ugnen på 175 C 
Smöra och bröa en form på 1½ liter. 
 
Blanda solroskärnor, pumpakärnor, hampafrön, nyponmjöl, krossad råg, rågmjöl, dinkelmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke. 
 
Tillsätt filmjölk och sirap. Rör runt så att det precis blandas. Skär aprikoserna i bitar och rör ner försiktigt. Rör inte för mycket i filmjölksbröd (de ska bara precis blandas ihop).
 
In i ugnen ca 80 minuter. Låt svalna i formen över natten, gärna invirad i ren kökshandduk. 
Ha en så fin helg!

Kommentarer
Postat av: Katarina

Vilket nyttigt och fint bröd. Ha en skön helg fina du. Kram

2013-09-20 @ 16:27:40
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Madeleine

Ser faktiskt gott ut!

2013-09-20 @ 16:45:32
URL: http://madeleinesrecept.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin