Majssoppa med västerbottenost, vin och tryffelolja

Nu, så, är vi tillbaka i vardagen. Kändes ändå som det var värt att fortsätta ha lite guldkant på det hela. Testade Gogreens ekologiska Gourmetmajs som är ny på marknaden. Majsen kommer i pappakartong som är återförslutningsbar och helt fri från Bisfenol A och andra ämnen som förekommer i konservburkar. Majsen är inte lika supergul som den är i konservburkar, men hur god som helst. Jag gjorde Johan Jureskogs recept på Majssoppa (men ändrat lite här och där) och den här soppan sätter verkligen guldkant på vilken matstund som helst. 
 
Du behöver (2 personer, eller 4 om du gör det till en förrätt)
½ gul lök 
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 fpk majs (280g)
2 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 dl grädde
50 g västerbottenost, grovt riven
1 tsk tryffelolja
smör, salt, nymalen svartpeppar 
 
Topping
½ dl majs
1 msk persilja
2 msk creme fraiche
Chili, finhackad (mängd efter smak)
 
Gör så här 
Finhacka lök och vitlök och mjukstek i lite smör i en tjockbottnad kastrull. Det ska inte få färg. Tillsätt majs, rör om. Strö över mjöl, tillsätt buljong, vitt vin. Låt koka i 10 min.
 
Häll i grädden och koka upp. Mixa med stavmixer eller i mixer. i med osten och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Jag spädde soppan med lite vatten då jag mixade den och den var lite väl tjock. Tog ungefär ½-1 dl vatten
 
Topping
Låt majsen till toppingen rinna av väl. Hetta upp en panna  med lite matolja i. Tillsätt majsen precis innan oljan börjar ryka. Rosta den så att den blir lätt gyllenbrun. Blanda med finhackad chili. 
 
Servera soppan med en klick creme fraiche, rostad majs med chili och finhackad persilja. Kanske en bit bröd till också?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin