Rödlökschutney med sting
Efter en middag på Ingelsta Kalkons butik här i Stockholm där vi fick världens godaste kalkonburgare med rödlökschutney som smälte i munnen och samtidigt hade en lätt hetta, ville jag göra samma hemma. Kalkonburgaren är från Ingelstabutiken som man bara steker på, toppad med lite Västerbottenost. Här är chutneyn, Mums! Bra liten sidorätt till en massa annat än burgare också. HÄRLIG FREDAG till er! Själv ska jag på en toppenrestaurang med mina två bästisar, tjohoo!
Rödlökschutney (för ca 8 burgare) rödlök
3 st rödlök
2 msk flytande honung
3 msk rödvinsvinäger
½ chili
1 krm curry
1 krm ingefära
salt, olja
Gör så här
Grovhacka löken. Stek på låg värme i kastrull en liten stund. Strimla chilin fint. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt småkoka under cirka 15 minuter, rör på lite då och då. låt svalna. MUMS!
Kommentarer
Trackback