Créme Brulée på vit choklad med vaniljinsvept blodapelsin
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0332_188936513.jpg)
Créme Brulée på vit choklad med vaniljinsvept blodapelsin är mitt bidrag till vaniljimportens tävlingom det bästa receptet med vanilj. Hoppas ni gillar det!!! Alla som har nominerat någon blogg i tävlingen kommer få ett mail med länk till alla bidrag så ni kan rösta på det bidrag ni tycker bäst om, så rösta på!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0354_188935890.jpg)
Cremé bruléen smälter i munnen och passar perfekt med filéeade blodapelsiner med massa vanilj i ugn. Perfekt kombination. Créme Bruléen kan du också göra helt klar dagen innan - förutom att bränna på ytan
Du behöver
Créme Brulée
5 äggulor
475 ml vispgrädde
3/4 dl socker
100 g vit choklad
liten nypa salt
Blodapelsin med vanilj i ugn
3 blodapelsiner
2 msk farinsocker - alternativt råsocker eller muscovadosocker
25 g smör
1 vaniljstång
Gör så här
Créme Brulée
Sätt ugnen på 150 C
Ta de ugnsfasta portionsformarna och placera dem i en djupare ugnsfast form. Den ska vara så pass djup att du kan hälla vatten upp till halva portionsformarna.
Vispa äggulor, socker och salt vitt och luftigt. Värm grädden i kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner vit choklad i mindre bitar. Rör tills chokladen är smält och ssmeten jämn. Rör försiktigt ner chokladsmeten i äggsmeten och rör den slät.
Häll smeten i portionsformarna genom en sil. Häll nu på kokhett vatten, jag brukar värma i vattenkokaren och sen hälla, i den större formen där portionsformarna står så vattnet når ungefär hälften av formarna. In i ugnen sådär 30 minuter drygt. Låt svalna och ställ i kylen.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0188_188933617.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0192_188933695.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0329_188935325.jpg)
Då du ska göra ytan knäckig tar du 1 tsk socker och strör över. Sen använder du brännare eller grillfunktionen i ugnen för att karamellisera. Det här kan du även göra någar timmar innan servering om du vill.
Vaniljinsvept blodapelsin
Sätt ugnen på 185 C
Börja med att skära ut filéer av blodapelsinerna. Lägg över i en ugsnfast form. Strö över farinsocker. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och fördela över filéerna. Lägg över den urskrapade vaniljstången. Hyvla över smöret.
In i ugnen i ca 8 minuter
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0318_188934581.jpg)
Tadaaa klart!!!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0349_188936600.jpg)
Smäääälter i munnen!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/untitled_184642280.png)
Kommentarer
Postat av: Katarina
Åh, vilket fint recept! Låter väldigt gott!
Postat av: sofie mumsfillibaba
Yammi! Kanske en kandidat till alla hjärtans...
Jag röstade på dig och köpte även lite vanlijstänger. Kändes som ett alldeles för bra erbjudande att missa.
Postat av: Linda-matstugan
Katarina: Tack!
Sofie: Vad gulligt av dig, tack så mycket!
Postat av: simone
gu ser ju jättegott detta
Postat av: Henrik
Vad vackert det var att servera med vaniljstången på sidan!
Trackback