Så här ska en fisksoppa smaka!
Jag skulle ha en väninna och hennes babydotter på besök i veckan, men vad hände? Jo, Annie fick hög feber. Det är nästintill omöjligt nu att träffa någon med mer än ett barn. Min vän har två som mig, och just nu är det verkligen alltid något barn som är sjukt. Hur som, denna fisksoppa förberedde jag kvällen innan (gjorde allt utom la i fisken). Annie och jag åt den och den var så god en fisksoppa kan bli. Så nöjd med den! Rekommenderar er verkligen att testa den!
Ps. Luras inte av att ingredienslistan är lite lång för det går på ett kick att göra själva soppan.
Du behöver
800 g fisk (jag tog lax och torsk)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 fänkål
2 burkar finkrossade tomater
8 dl vatten
½ dl tomatpuré
2 fisk/grönsaksbuljonggrejor
2 dl vitt vin
1 lagerblad
salt, peppar, citron, persilja, smör, (några limeblad)
Till serveringen
räkor
Rydbergs Bearnaise till fisk
vitlöksbröd
Gör så här
Hacka lök, fänkål, vitlök. Fräs mjukt i smör. I med krossade tomater, vatten, tomatpuré, buljong, vin, lagerblad, limeblad. Låt det småputtra i ca 20 min. Smaka av med salt, peppar, citron. (Hit kan du förbereda dagen innan). Skär fisken i bitar och tillsätt. Låt sjuda i 3 minuter (tills fisken är färdig).
Servera med stor klick Rydbergs Bearnaise till fisk, räkor och persilja. Gärna vitlöksbröd också!
Vitlöksbröd
Blanda stor klick smör med pressad vitlök och massa färsk dill. Bre ett generöst lager smör på tunna skivor av baguette. Strö över rätt mycket finriven parmesan. In i ugnen på 200 C till de är lite bruna i kanterna.
Kommentarer
Postat av: Jenny
Det där ser smarrigt ut :) Vad är det för skillnad på fiskbearnaisen?
Postat av: Linda-matstugan
Hej Jenny! Fiskbearnaisen är gjord för att passa till fisk, lite vitt vin, citron och dill i, ger en extra skjuts. Du kan givetvis även ha en stor klick Aioli/ creme fraiche/youghurt.
Postat av: Hanna
Ska göra soppan i kväll! Kan man göra den utan fänkål? Tycker inte om smaken men vill inte förlora "stinget".
Svar:
Linda /Matstugan
Postat av: Anna Holm
Det här ska jag nog testa nån dag :D
Svar:
Linda /Matstugan
Trackback