Fiskburgare med riktigt mumsig bea
Kvällens middag blev fiskburgare med ugnsrostade potatisklyftor, sallad och en stor klick Rydbergs bearnaise till fisk - MUMS! Jag har alltid velat testa fiskburgare, men det har aldrig blivit av. Nu ikväll så! Det är ju fantastiskt lätt och gott och kan varieras på en massa sätt, fick mersmak. Såsen smakar definitivt bea men med en lätt syrlighet av citron och vin. GOTT!
Du behöver
500 g vit fisk (jag använde torsk)
2 msk hummerfond
1 ägg
½ dl ströbröd
½ tsk salt
peppar
smör
4 st hamburgerbröd
½ rödlök
salladsblad
1 tomat
Gör så här
Skär fisken i små bitar och lägg i bunke. Tillsätt hummerfond, ägg, ströbröd, salt, peppar. Mixa i mixer eller med mixerstav. Forma till burgare och stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme.
Gör hamburgare tillsammans med bröd, rödlök, sallad och bea.
Kommentarer
Trackback