Lasagne i långpanna med en gnutta chili


Gjorde lasagne i långpanna när vi fick besök av självaste matidolen med familj igår. Gjorde faktiskt den klar kvällen innan och värmde den då de kom, perfekt att slippa stressa runt en hel morgon.

Vi åt, barnen stojade runt, vi testade olika slags kaffe i nya kaffemaskinen (Dolce Gusto) och sen gick vi faktiskt ut en sväng. Skön och härlig dag.

Lasagne i långpanna är perfekt då man vill ha en del matlådor, för det är bara att frysa ner i portionsbitar, så har man för en hel massa dagar.

Du behöver
750 g köttfärs
1 pkt bacon
½ chili
1 burk champinjoner (eller 1 näve färska)
3 vitlöksklyftor
2 lökar
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 msk oregano
2 krm svartpeppar
2 grönsaksbuljonggrejor
lasagneplattor
olja/smör

Ostsåsen
1 dl vetemjöl
1½ liter mjölk
8 dl riven ost
ev lite salt

 


Gör så här
Sätt ugnen på 225 C

Klipp ner bacon i torr stekpanna. Finhacka lök och chili och tillsätt i pannan. Låt allt steka tills löken blivit lite mjuk. Tillsätt champinjonerna i mindre bitar. I med köttfärsen och rör runt lite så köttfärsen fördelas fint. Häll i tomaterna, grönsaksbuljonggrejorna, svarteppar, oregano. Låt det s,måputtar i cirka 10 minuter.

Gör under tiden ostsåsen genom att blanda vetemjölet med hälften av mjölken. Häll i resterande mjöl och låt bli varmt medan du hela tiden vispar på. Låt småputtra i ca 5 minuter, dra kastrullen från värmen och i med osten.

Smörj långpannan och häll ett lager ostsås i botten. Varva nu plattor och köttfärs med såsen. Avsluta med ett lager ostsås och strö över resterande ost. In i ugnen i cirka 30 minuter.

Så söta Minna, som jag mycket väl kommer ihåg då jag såg henne för första gången, då var hon bara några dagar gammal. Sicken fin tjej hon är (och hon har världens gulligaste lillebror som är 10 dagar äldre än Annie. Max erbjöd sig att dammsuga vårat kök under lunchen, kan man annat än tycka om honom?)


Kommentarer
Postat av: Katarina

Lasagne är väldigt praktiskt att laga och alltid gott! Kram

2012-01-07 @ 13:18:10
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lena och Minna

tack för jättegod mat och trevligt sällskap. Det var kul att träffa Magda (och er andra förstås)säger Minna och vi andra håller verkligen med.Tiden går ju fort som du vet och vips är Magda lika stor som Minna är nu:-)

kram kram

2012-01-07 @ 17:42:27
Postat av: Vardaxlyx

Springer in för att önska dig en helt underbar lördag =)

Kramkram söta du!

2012-01-07 @ 18:38:24
URL: http://vardaxlyx.devote.se
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Vad smart att göra lasaagnen i långpanna, det måste jag testa på när jag fyller på frysen med matlådor nästa gång :)

2012-01-08 @ 01:06:15
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin