Lite kvällsbak är aldrig fel

Sommarfest och sommartårta



Cronut Craze


Ikväll är det jag som dricker ett stort glas rosé


Hallondessert med vanilj


Vem vill ha mjukglass och elvisp? Tävlingsdax



Lycka till!
/Linda
Proteinbars utan ugn
Det blev två olika sorters proteinbars. De går så snabbt att göra och dessa behöver dessutom inte vara i ugnen utan stelnar till i kylskåpet. Dessa är nog mest lika de som säljs på gym medan de andra hade en mer kakliknande konsistens. Men ren smaksak vilka man gillar bäst. Slå in varje bar i plastfolie och bevara i kylen. De håller upp till en vecka i kylen.
Du behöver (för ca 10 stycken)
200 g proteinpulver
100 g havregrynCa 1 dl mjölk (eller vatten)
50 g jordnötssmör (eller mandelsmör/hasselnötssmör/cashewsmör)
50 g honung (eller sirap)
30 g kakao
30 g mörk choklad att täcka dem med (om du vill)
Gör så här
Blanda pulver, havregryn och kakao. Tillsätt nötsmöret och honungen och rör om. Häll i lite mjölk i taget och knåda ihop med händerna. Hur mycket vätska du behöver beror lite på vilket proteinpulver du använder. Smeten ska vara kladdig men mer eller mindre hård och fast.
Fördela ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt eller bricka. Smält choklad, om du vill, och bred över smeten. Ställ kallt så allt stelnar och skär sedan i bitar med kniven. Om du sköljer n´kniven i varmt vatten så går det lättast att skära tycker jag.
Mjukglass hör sommaren till




Att sälja eller ge bort urväxta barnkläder?



Proteinbars i ugn


2 äggvitor
1 banan
1 dl proteinpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl hackade nötter
1/2 dl krossade linfrö
1/2 dl solros och pumpakärnor
1/2 dl russin (eller torkade tranbär eller aprikoser)
50 g mörk choklad (med så hög kakaohalt som möjligt)
2 msk chiafrö
Gör så här
Sätt ugnen på 170 C
Mosa bananen och blanda ihop med övriga ingredienser till en jämn smet. Häll upp på ett bakplåtspapper och grädda i 170 grader i 15 min. Skär i lagom stora bitar och förvara i kylskåpet.

Härliga grilltid




Vardagsrealism

Solvarma smultron i choklad

Vilket drag på Active & Fun!


Jordgubbar och brie - Sommarens sallad


Sicken Helg!



Bråkkråkan

Lite träning, massa glass och regnstövlar


Aperol Spritz


Hemmagjorda proteinbars


Smoked paprika lax med matig sallad



Träningsflingor


Fiskpinnekorv


Maskrosor

Micki framkallade glädjeskutt här hemma

Brödsallad


En rolig timme



Heta getostquesadillas med sallad på rostad majs




Glasspinnar

Tadaaa, ny vecka

Det kommer bli en bra grillsommar!

Rabarber, druva, hallon?

Nyttiga chokladbollar - Veckans snacks fixade


Hello Kitty x 3

Kyckling insvept i bacon och fylld med smältande mozzarella




Indiska sensommar/höst 2013







Sånger för hela kroppen


Glass med lemoncurd och kola


Här ska springas

Barbecue!!




Lärarlegitimation - Check!


Tänk er att mötas av den här synen...

Italiensk vinkväll med Tryffelsvinets vinklubb



Lilla Magnoliaträdet

Tror ni barnen kommer bli glada?

Pistagenötter efter träningen (eller före)

Mandelsmör?

Kyckling i röd curry



De nominerade grillarna är....trumvirvel...


Man reder sig själv!

Löpband - avstressande

Händelserik vecka

Tomatpuré med extra allt




Gudmor på besök är alltid lyx


2 tomater
1 vitlöksklyfta
½ msk citron
salt & peppar
Mosa avocadon. Gröp ur tomaterna så du får bort saften och kärnorna. Hacka smått. Pressa ner en vitlökssklyfta. Salta och peppra efter smak. Glöm inte att lägga ner avocadokärnan i avocadoröran - Då håller den sig fräsch längre. Ställ i kylen medan du gör resten.


Lammens dag på Överjärvagård




Busungen!!!

Plick plock helg


Pimms cocktail - Ultimata sommardrinken



Surdegsbröd i en handvändning





Äppelsmoothie

Kolgrill till balkongen?

Kärlek kan vara så lätt

Asiatisk bönsallad till grillad fisk - eller vad som helst grillat


McDonald's perfekt efter morgonträningen


Shopping på Kajsa Warg

Magnoliablommorna är här när som

Paprikasoppa, det ni!


Surdegsbröd - Lätt som en plätt!


LCHF Fröknäcke - Äkta favorit

Ursäkta dålig uppdatering...

Biffar med fetaost med spaghetti insvept i tomatsås deluxe

Spaghetti till fyra personer
Färsk parmesan
Biffar
500 g nöt eller blandfärs
½ kruka persilja
2 vitlöksklyftor
1½ paket fetaost
1 ägg
2/3 dl mjölk
1/3 dl ströbröd
2 tsk potatismjöl
2 krm svartpeppar
1½ tsk salt
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk oregano
1 tsk italiensk salladskrydda
½ msk honung
Gör såhär
Blanda ströbröd, mjölk och potatismjöl till biffarna. Låt svälla i ca 10 minuter.
Blanda köttfärsen med ströbrödsblandningen och resterande ingredienser till biffarna och rör ihop till en väl blandad smet.
Hetta upp smör i en stekpanna. Forma färsen till biffar och stek dem i pannan. Låt dem vila i ugnen på 100 grader när de är klara.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Fortsätt med tomatsåsen.Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i lite olja i en kastrull.
Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning och alla kryddor samt honung.Låt såsen puttra ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och servera till biffarna. Strö över riven parmesan.
Helgens fix och trix


Sötaste lilla setet


Lunch med MICKI Leksaker






Grillad sparris, himmelskt!

Glassiga skedar

Grillfavoriter till helgen



Choklad och Mint brownies


Oemotståndliga oliver

Ugnspannkaka med sockerfri lingonsylt


För en långpanna
4½ dl vetemjöl
9 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
1 paket tärnad bacon (eller 300 g) alt skinka, korv eller dylikt
Sätt ugnen på 225 C
Smöra ugnsplåten
Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över bacontärningarna.
Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun.
Morgongröt med lingonsylt på McDonald’s

En knökfylld kasse med svenska produkter


Fruktiga Kalastips

Pinnbröd, övningskörning och bananer med choklad



Halloumi med ordentligt drag


Magnoliaträdet

Leopardmys
