Lammbiffar med smått och gott som honungstzatziki och halloumi
Om jag får säga det själv så gjorde vi en grymt god middag igår kväll! Lammfärsspett med bulgur i, till det ugnsrostade strimlade grönsaker, halloumi och en honungstzatziki - Det ni!! Det var såååå gott
Du behöver
Lammbiffar
500 gr lammfärs
1 lök
1 ägg
1 dl bulgur (kokt)
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk ströbröd
1 msk sweet chilisås
1½ tsk rosmarin (eller timjan)
salt, peppar, smör, olivolja
Ugnsrostat
1 pkt halloumi
Palsternacka, morötter, paprika (så mycket av varje som du själv tycker)
salt, olivolja, timjan, rosmarin
Tzatziki med honung
Se recept HÄR, lägg till 2 tsk flytande honung. '
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C
Blanda till tzatzikin och ställ i kylen.
Börja med rotsakerna. Skär morötter och palsternacka i rätt så tunna stavar. Lägg i långpanna och ringla över lite olivolja, timjan och rosmarin, salt. In i ugnen i ca 20 minuter (sen läggs paprikan och halloumin på och biffarna på galler)
Blanda ströbröd med ägg och grädde och låt svälla 5 minuter. Riv lök och och stek lite lätt i smör och olivolja. Rör ner löken i ströbrödssmeten. Blanda ner färs, bulgur, sweet chili, rosmarin/timjan, salt, peppar. Blöt händerna och forma avlånga biffar som är rätt smala. Stek dem på mellanvärme i smör och olivolja i knappt 10 minuter.
Lägg biffarna på galler, skär paprikan i tjocka strimlor och halloumin i stavar.
Sätt nu ugnen på grill. Lägg till paprikan och halloumin över grönsakerna på långpannan. Sätt in gallret med Lammfärsbiffarna över. Grilla sådär 10 min tills allt fått fin färg.
VOILA!!
Honungstzatziki låter väldigt gott och halloumi är jag svag för, mums!
Har vi lagat ikväll. Supergott! Lade till lite squash, samt bulgur som "blev över". Godaste tzatzikin också!
Liselott
Vad roligt att ni testade och att det blev bra! Gillar verkligen tips på hur man kan göra det hela lite annorlunda som t ex du gjorde med squash och lite bulgur på sidan. Lät gott!
Katarina och Liselott - Jepp Tzatziki med lite honung i är inte dumt inte. Smakerna 'gifter' sig perfekt!