Champagnetryfflar med lyxig jordgubbssylt

Tänk, alldeles egengjorda champagentryfflar. Lättfixat och lyxigt! 
 
Ca 20 st

1 dl jordgubbssylt med hög frukthalt och inte så mkt socker (alternativt 1 dl frysta mixade med 2 msk socker)
2 msk honung, flytande
125 g mörk choklad (65%)
25 g smör
6 cl champagne, eller mousserande vin
250 g vit choklad

Jordgubbsströssel
Ett gäng träspett

Koka upp jordgubbssylt och honung i en kastrull. Häll den varma jordgubbssylten, en tredjedel i taget, i den hackade mörka chokladen och rör hela tiden så chokladen smälter. Tillsätt det rumstempererade smöret och champagnen. Rör slätt. Låt stå över natt i kylskåp.

Rulla kulor av champagnetryffeln och ställ in i frysen medan du smälter hälften av den vita chokladen. Doppa kulorna lite snabbt i chokladen. De behöver inte bli helt täckta. Ställ in i frysen så de vi kallnar. 

Smält resten av den vita chokladen. Stick en pinne i varje tryffel från frysen och vira runt i den smälta chokladen så de nu täcks fint. Strössla lite. Ställ i högt glas eller dylikt för att stelna.

Kommentarer
Postat av: annelie_ua / blomsterochbakverk

Mums, det här låter gott och festligt. Mörk choklad och jordgubbar kan ju inte bli fel liksom :)

2013-12-29 @ 19:40:43
URL: http://blomsterochbakverk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin