Hembakta glutenfria tortillas och lite chili på det

Att göra sina egna tortillabröd är något alldeles extra gott, miljoner gånger godare än köpta. Jag verkligen rörde ihop dessa glutenfria tortillabröd från boken Nytt Bröd (av Maria Blohm och Jessica Frej). det tar sådär 5 minuter att röra ihop, sedan ska degen vila i 15 minuter, då förberedde jag det andra. Sedan bara att rulla ihop, kavla ut och steka i torr panna. 
Du behöver (för ca 10 bröd)

400 g kallt vatten 
1 tsk bakpulver 
50 g rismjöl 
150 g majsmjöl 
0,5 tsk salt 
30 g fiberhusk 
majsmjöl till utbakning 

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Låt degen svälla i 15 minuter. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.

 

Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.

 

Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.

Toppa med din egen Chili, guacamole, youghurt och lite grönt. Har du en limeklyfta så kör på. Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin