Kolmården och Vildmarkshotellet - Dag 2

Jag har skrivit om Kolmården och Vildmarkshotellet - Dag 1. Dag nummer två började med frukostbuffén på Vildmarkshotellet. Stor eloge till dem för en fantastiskt genomtänkt frukostbuffé med alternativ som LCHF bröd, osvavlade aprikoser, ett bord med laktos- och glutenfritt och mycket ekologiskt. Efter frukosten gick vi till African Spa & Relax med barnen. Flera små äventyrspooler som ingår i din vistelse på hotellet. Barnen älskade det och det var lagom att vara där sådär 40 minuter. Första aktiviteten i parken blev elefantshowen, där de berättade så bra om vad elefanter äter, hur mycket de väger, vad de kan och inte kan. Vi lärde oss massor och fick se lite tricks.  
Lunch på Kolmårdens bästa restaurang och med bästa utsikten enligt mig: Restaurang Safari, där de har en afrikansk buffé (tydligen så är pannkakor, sylt och grädde även en del av en afrikansk buffé, som tur är). Jag åt merguez, cous cous, morötter med spiskummin, sötpotatis mm. 
 
De har en gigantisk lekpark inne på Kolmården. Det var skönt att leka runt lite och barnen ville inte gå härifrån. Magda skrek i högan sky. Det man ser på fotot är endast en liten del av lekparken. Bara här skulle man kunna vara en hel dag. 
 
Sedan var det självklart dags för glasspaus. Ben & Jerrys. Gillar att Kolmården säljer Rättvisemärkt glass. Ja, sedan är den ju rätt god också. Alltså testa nyheten Peanut Butter Cup: jordnötssmör med bitar av godiset Peanut butter cup.
Bamsevärlden är söt, och barnen tyckte det var lite småroligt att krypa in i de olika husen: farmors, vargens, Skalmans. Vi tittade på Bamseteatern som var lagom lång. Vi åkte också tekopparna. Magda tycker det är lite läskigt med karuseller, Annie är galen i karuseller och satt kvar och åkte en gång till själv i koppen. Dock är hela Bamsevärlden rätt sliten och det hade kunnat vara så mycket roligare. I Farmors kök köpte vi nyheten våffla på pinne. Våfflan var mjuk, varm och urgod, men vi hade kunnat skippa kolasåsen och tutti frutti strösslet. 
Överlag fanns ett stort och genomgående miljö- och hälsotänk på Vildmarkshotellet och på själva Kolmården. Det fanns bl a överallt snygga papperkskorgar så man behvöde verkligen inte undra var man skulle slänga papper eller annat skräp. Coola papperskorgar va?
Tack Kolmården och Vildmarkshotellet för en underbar vistelse hos er. Barnen har haft det underbart och det hade inte kunnat vara bättre två dagar. 

Kommentarer
Postat av: Anna/Frostis

Vad mysigt ni ser ut att ha haft det! Nu var det fyra år sedan vi var på Kolmården. Är dock lite osäker på om min N, som fyller 3 i augusti kommer att vara intresserad av djuren ännu. Vi väntar troligen till nästa sommar innan vi åker igen.
Med allergibarn gillar jag att hotell och anläggningar tänker alltmer på alternativ! Det blir så mycket enklare för mig!

2013-07-04 @ 10:12:06
URL: http://www.frostrosor.nu
Postat av: Jessica S

Förra året när vi var på vildmarkshotellet ville inte våra barn gå på djurparken andra dagen :-) De älskade poolen (den med strömmen) mer än något annat! Självklart "tvingade" vi ut dom och då var det skoj men de ville hela tiden tillbaka till hotellet :-) Bra betyg där!

Svar: Hahaha! Jaa, jag blev verkligen imponerad av hur barnvänligt Vildmarkshotellet var. Det var så lätt att slappna av som förälder där. Barnen hade det så roligt, t o m sovrummet tyckte de var spännande:-)
Linda /Matstugan

2013-07-04 @ 13:28:04
URL: http://familjensundberg.se/blog
Postat av: Lina

Åh vad härligt det ser ut :) Vi funderar på att åka dit i aug faktiskt, men är det värt det? Känner att det är rätt dyrt, menar med övernattn osv? En dag i Kolmården måste det bli, inte vart där med O ön, men tänkte en dag kanske inte räcker? Svara gärna i min blogg, kollar sällan tillbaka på enstaka kommentarer...läser alldeles för mnga bloggar för att hinna det, kraam

2013-07-04 @ 22:32:05
URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/liniz

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin