Pepparkakstrifle med citronkräm och apelsin

Här en julig efterrätt som tar typ 5 minuter att göra. Vi gjorde den på ett event som Hälsans Kök anordnade och alla verkligen älskade den här efterrätten. Det blir en så fräsch kombination med citrusfrukterna och pepparkakorna.Gjorde den till mina vänner då de var här på middag och båda tog receptet Bums! Det här är också en kanondessert att göra i små serveringsglas till glöggminglet, men ta då istället mjuk pepparkaka för då kan du förberda den utan problem. 
Du behöver
10-15 pepparkakor (eller 4 bitar mjuk pepparkaka)
2 apelsiner
(Nötter, lätt rostade i torr panna)
 
Citronkräm
200 g färskost
1½ dl fet youghurt
3/4 dl florsocker
1 citron (skal och lite juice)
nypa vaniljsocker
 
 
Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser till citronkrämen. Skär apelsinen i mindre bitar. Grovhacka nötterna.
 
Bryt pepparkakor i mindre bitar. Varva citronkräm, apelsin och pepparkaksbitarna i serveringsglasen. Toppa med lite pepparkaksbitar/smulor och nötter. Om du vill dofta över lite florsocker

Kommentarer
Postat av: Katarina

Låter underbart gott och fräscht. Kram

Svar: Verkligen så god är den, på ett sådär fräscht sätt:-)Kramar
Linda /Matstugan

2013-12-14 @ 18:25:20
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin