Läckraste räkorna till helgen
Den här lilla rätten med räkor i brynt smör med citron, vitlök och massa dill är så läcker att jag skulle kunna äta den varje dag. Du kan göra den som tapas, förrätt eller som en hel rätt med bröd till. Perfekt också att suga upp såsen med bröd.
Du behöver - för 2 pers
200 g skalade räkor
75 g smör
½ citron
1 vitlöksklyfta
1 salladslök
1/4 dl dill (fryst eller färsk)
salt, peppar
Gör så här
Riv skalet på citronen fint. Skär salladslöken i fina tunna skivor. Hacka vitlöken fint. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vitlöken. Låt smöret brynas så det får färg. I med citronskal och salladslök. Pressa i citronsaft efter smak. salta och peppra. Dra nu kastrullen från värmen och rör försiktigt ner räkor och dill.
Ät med gott bröd till!
Kommentarer
Postat av: Ebba
Åh vad gott det lät!! Det ska vi testa till lördagsmyset ikväll!:) du har en underbar blogg! Har precis hittat hit men din blogg har redan blivit en av favoriterna! Hoppas du har en riktigt skön helg! Kram
Postat av: Karin
Gjorde denna härliga förrätt ikväll till mig och min sambo! Underbart god! Matbloggare som man är duttar man ju alltid med receptet lite så här hemma blev det lite mindre smör, mer salt och en gnutta mer citron. En fantastisk god förrätt! Tack fina du för receptet! Kram Karin
Svar:
Linda /Matstugan
Trackback