Gör Skinkpiccata av överbliven skinka
Kanske kanske du har lite skinka över? Några skivor? Perfekt!!
Du behöver
1 ägg
1½ dl riven ost
1-2 msk vetemjöl
½ dl vatten
Skinkskivor ca ½ cm tjocka
olivolja
Tomatsås
1 burk tomater (gärna hela)
½ lök
1 vitlök
½ msk socker
salt,peppar, basilika
Gör så här
Rör ut vetemjölet i vattnet. Blanda ihop med ägg och riven ost. Vänd helt enkelt skinkskivorna i smeten och stek på i olivolja.
Tomatsås
Häll tomaterna i kastrull. Finhacka lök och pressa vitlök och skyffla ner i kastrullen. Tillsätt socker, salt, peppar och basilika. Koka sådär 10 minuter och mixa slätt om du vill (jag tycker det är gott med bitarna så jag mixar inte)
Du behöver
1 ägg
1½ dl riven ost
1-2 msk vetemjöl
½ dl vatten
Skinkskivor ca ½ cm tjocka
olivolja
Tomatsås
1 burk tomater (gärna hela)
½ lök
1 vitlök
½ msk socker
salt,peppar, basilika
Gör så här
Rör ut vetemjölet i vattnet. Blanda ihop med ägg och riven ost. Vänd helt enkelt skinkskivorna i smeten och stek på i olivolja.
Tomatsås
Häll tomaterna i kastrull. Finhacka lök och pressa vitlök och skyffla ner i kastrullen. Tillsätt socker, salt, peppar och basilika. Koka sådär 10 minuter och mixa slätt om du vill (jag tycker det är gott med bitarna så jag mixar inte)
Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök
Blir så gott, vi har även gjort med kassler och det passade finfint!
Gott slut och gott nytt år önskar vi dej!
Postat av: sofie mumsfillibaba
Piccata är en av mina absoluta favoriter! Gott nytt år!
Trackback