Fläskfilé i krämig rosépepparsås
Riktigt god gryta blev det i fredags, som jag inte hann visa. Rosépeppar är inte bara vackert utan mjukt pepprigt till köttgrytor, passar barn. Min favoritpotatis att rosta just nu är Cecile med rosa skal. Går mycket fortare i ugnen än vanlig potatis och den är sköljd då du köper den så bara att klyfta upp och in i ugnen.
Annie ställer upp med ett bloggsmile (något trött är hon emellanåt på att det ska fotas i tid och otid). Det här var första middagen vid nya bordet från Jysk.
Höst och gryta hör ihop! Nu kör vi receptet
Du behöver
500-600 g fläskfilé
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
2 msk chilisås
½ msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
½ msk Worchestersås
1 msk rosépeppar
Färsk persilja
smör, salt, vitpeppar
Gör så här
Skär filén i skivor och bryn några i taget i panna med smör. Salta och peppra lite. Lägg över på en tallrik.
Finhacka löken och fräs på i en gryta. Tillsätt creme fraiche, köttbuljong, vatten, chilisås, Worchestersås och soja. Pressa ner vitlöksklyftan. Rör runt och koka upp och låt småputtra några minuter. Lägg i köttet och rosépepparkornen. Låt det bli varmt. Strössla över rikligt med persilja.
Tadaaa! Känns lite ovant att fota mot det nya bordet, det vita underlaget. Snyggt!
Småmumsarna
Favoritdryck när det ska bli lite festligt utan alkohol: Kiviks ekologiska Herrgårdscider och Brunnebys Äpplemust till barnen.
Kommentarer
Trackback