Cheesecake på Mascarponeost
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex
Gör så här
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke. Rör ner mascarponen.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel). Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
Servera med en massa härliga bär till!
Ser otroligt gott ut. Kram
Det lät gott med mascarponeost i cheescaken. Smart tips att skära upp bitar och lägga in resten i frysen igen för det är ju som du säger att oftast smälter resten bort sen...
Låter juh jätte smarrigt:) måste testas
Låter juh jätte smarrigt:) måste testas
Men mums stor kram Diana
Hejsan!
Tack för en otroligt bra och härlig blogg. Du har gett mig mycket tips och ideer till att prova nya rätter.
Ville bara säga att jag nominerat till till matbloggpriset ;)
Kram Annika
Åh, jisses så gott det lät. Måste definitivt testas!!