Pulled BBQ Chicken eller sliders
Vi fick dessa små miniburgare fyllda med coleslaw och Pulled BBQ Chicken på Kronfågels tillställning. Alla verkligen älskade dem! Jag testade att göra dem hemma. De blev hur goda som helst, men inte lika snygga som ovan. Har ni ännu inte testat Pulled BBQ Chicken så är det hög tid. Grymt gott!
Pulled BBQ chicken eller Chicken Sliders (4 pers)
4 kycklingklubbor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl bbq sås
Gör så här
Krydda klubborna med salt och peppar och antingen grilla på grilla (ca 30-40 min) eller baka i ugnen i ca 40 min på 130 grader. De är klara då köttet lätt släpper från benen.
Låt svalna och riv sedan köttet i strimlor (enklast att göra med två gafflar, men se upp så att du inte får med brosk eller benbitar).
Skiva och svetta lök och vitlök i en kastrull i ca 10 min.Blanda löken med kycklingköttet och vänd i bbq-såsen och smaka av.
Coleslaw
1/4 vitkålshuvud
2-3 msk äppelcidervinäger
ca 3-4 msk majonäs
1 msk creme fraiche
Gör så här
Skär roten ur kålen och strimla bladen fint. Salta och lägg i en bunke, stänk på vinäger. Pressa ur vätskan och blanda med majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Hamburgerbröd
2 ½ dl vatten
50 g socker
50 g jäst
125 g smör
600 g mjöl
ägg till pensling
sesamfrön
Gör så här
Smält smöret och tillsätt vattnet och värm till 37 grader. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg och låt jäsa 30 min.
Forma ut små snygga bröd och låt jäsa 30 min. Pensla med ägg och strö på sesamfrön och baka på 200 grader ca 5-8 min.
Kommentarer
Trackback