Pankopanerad Saganaki, perfekt efter en stranddag
Saganaki är en så underbar ost, nästan som en köttig stek. Den där härligt sega, halvt rinniga konsistensen. Till den bara en stor sallad på krispiga salladsblad och saftiga tomater och lite rödlök. Jag har alltid några paket saganaki i kylen. Riktig snabbmat, färdigt på under 10 minuter. Idag pankopanerade jag den och det blev en hit faktiskt.
Du behöver
saganaki
mjöl
1 ägg
pankoströ (asiatiskt ströbröd som gör det du steker extrakrispigt)
olivolja
Gör så här
Vänd saganakin i mjöl, sedan lite lätt uppvispat ägg och sist i rikligt med panko. Stek i olivolja på rätt hög värme. Vänd inte till andra sidan förrän den är klar på första sidan. Den ska vara mjuk och det ska börja smälta ut lite ost på sidorna.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Ja, det där är verkligen gott! Kram
Postat av: Karoline Eriksson
Var hittar man panko Linda?? Ser sjukt gott ut, orkar ej!
Svar:
Linda /Matstugan
Postat av: Mika
Tips till Karoline:
Ibland kan man också hitta panko vid mjöl, ströbröd och andra torrvaror! På ICA eller dylikt alltså.
:)
Postat av: Karoline
Tack!
Trackback