Kycklingspett med ört- och vitlöksrub
Kycklingspett som passar lika bra på picknicken som midsommarbordet som vilken buffé som helst. En massa örter och god parmesan. Ursprungligen ett recept från en tidigare Elle.
Du behöver
3-4 kycklingfiléer
½ kruka basilika
½ kruka timjan
½ kruka persilja
1 vitlöksklyfta
3 msk ströbröd
2-3 msk olja
2 msk parmesan (finriven)
salt,peppar, spett
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C.
Börja med att blötlägga spetten tills du ska använda dem.
Skär varje kycklingfilé på längden i tre delar.
Mixa, med stavmixer: örter, vitlök, parmesan, salt, peppar, olja och ströbröd. Röran ska vara ganska fast. Blanda den med kycklingen och gnid in röran så den fastnar på kycklingen. Trä upp kycklingen på spetten och lägg på galler i ugnen med en plåt under (eller i en ugnsform). In i ugnen 30-35 minuter. Äts med fördel avsvalnade.
Kommentarer
Postat av: Camilla
Ååå det ser så gott ut... Jag sitter precis och kikar efter picknick mat man kan förbereda och även frysa in så man bara kan ta fram när man ska i väg.. Har du några bra förslag på det?? Vore super glad om jag kunde få lite tips av dig.. Vad brukar du ta med i picknick korgen?? Gillar att kika in titt som tätt på din sida, finns så mycket roligt att läsa om.. Kram på dig..
Svar:
Linda /Matstugan
Trackback