Pepparkakschoklad

Här ett snabbfixat godis som smakar av pepparkaka, fikon, dadlar och choklad. Perfekt liten bit till glöggen. Ta vilken torkad frukt som helst som du tycker om: russin, aprikoser, äpple, dadlar, fikon. Jag tycker Annas Mandel pepparkakor passar perfekt till just dessa.
 
Du behöver
150 g choklad (gärna mörk)
75 g torkad frukt (jag tog fikon och dadlar)
ca 12 pepparkakor 
 
Några bitar vit choklad för att dekorera dem med 
Gör så här
Smält chokladen i vattenbad (eller mikron). Hacka torkade frukten fint. Bryt pepparkakorna i mindre bitar och blanda med choklad och torkad frukt. Blanda så allt täcks av choklad.
 
Klicka ut i små ischokladformar (eller andra formar). Låt stelna lite. Smält vita chokladen och ringla över. In i kylen att stelna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin