Vinn Nytt Bröd!
/Linda
rårivna morötter i brödet gör det saftigt och nyttigt
Kul med en tävling :-) Jag vill helt enkelt vinna för att utveckla mitt brödbakande. Jag fastnar och har bakat samma bröd alldeles för länge nu! Sen är de alltid kul med en ny receptbok :-)
Jag bakar gärna bröd och är väldigt intresserad och öppen att testa nya recept. Mitt brödbaktips är att använda en lergryta, som ger brödet en härligt god knaprig skorpa. Kram
Jag skulle vilja vinna och då ge bort boken som en present. En av mina vänner har nyligen fått veta att hon inte tål gluten. Det är ju självklart väldigt jobbigt och en stor omställning. Så boken skulle få bli lite uppmuntran för henne!
Och mitt bästa baktips är att jäsa sitt matbröd över natten. Man slänger ihop en deg snabbt på kvällen, in med den i kylen och på morgonen är det bara att grädda. Brödet blir väldigt bra av att få jäsa länge och långsamt, man slipper passa tider och vänta allt sköter sig i kylen medans man sover och vem älskar inte nybakat till frukost?!
Att ha tålamod och låta brödet få ta sin tid och jag vill ju vinna för att jag älskar att baka förstås och har faktiskt ingen brödbok :) kram Diana
För att gå ner i vikt (-10kg än så länge) så bestämde jag mej i vintras för att testa LCHF. Från att kunna äta macka till både frukost, lunch och middag så skulle jag nu bli "mackfri"..... tufft, ända tills jag upptäckte hur mycket annat det finns att göra bröd på än vitt mjöl. Detta recept har "räddat" mej många gånger. Funkar både som bröd, pizzabotten, sticks till soppan..... Har fått receptet av en kompis som inte tål gluten, som fått det av en annan kompis, som fått det av.... Kort sagt ett vandringsrecept
MANDELBRÖD MED OST:
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
2 ägg
Värm ugnen till 230 grader. Rör ihop alla ingredienser och klicka ut ca 5 klickar på bakplåtspapper. Bred ut smeten så att den blir platt. ( eller gör smala, platta stänger som sticks eller en hel platta som pizzabotten). Grädda mitt i ugn i 10 minuter. Går jätte bra att frysa och sedan tina 20 sekunder i micron.
Hej!
Jag vill gärna vara med och tävla! Jag är själv inte glutenallergiker men jag har syskon som är det och det är ju roligt att baka något som alla kan äta =)
Jag vill så gärna baka dina goda tortillabröd, blev sååå sugen. Har aldrig bakat egna utan bara köpt färdiga, nu vill jag ta steget!
Mitt bästa tips i bakvärlden är att knåda riktigt länge. Brödet blir högre, luftigare och godare då! Testa!!!
Jag fick tipset av en vän att använda mjölet som heter Manitoba Cream från Finax! Testa detta mjöl, något dyrare men set är värt varenda krona! Bröd och bullar blir super goda!!!
Jag vill vinna av en enda anledning: Min kompis är tillsammans med en glutenallergiker. Och han ska fria om hon lyckas göra glutenfria wåfflor till honom. Kanske kanske finns det även ett wåffelrecept i boken (det är ju nästan, nåja, bröd) men om inte, så kanske det finns något annat som får honom att fria. Så... jag vill helt enkelt vinna boken för att ge till min kompis.
Mitt bästa brödbakstips är att inte använda för mycket mjöl. Degen är perfekt när den inte riktigt kan bestämma sig för om den vill fastna eller släppa bunkens kanter.