Chevre chaud med äppelsalsa

Lite bränd i kanten eftersom vi pratade om så intressanta saker precis då bröden var i ugnen. Glömde helt bort dem. Chevre chaud är en kanonförrätt, varm, smält getost med lite söt och syrlig äppelsalsa.
 
Du behöver (för 2 pers)
½-1 äpple
smör
2 tsk flytande honung
2 tsk crema di balsamico (eller balsamvinäger)
några kvistar oregano (eller timjan)
4 skivor baguettebröd (eller liknande)
4 skivor chevre
1 tunn skiva rödlök (finhackad)
1 tsk olivolja
flingsalt,peppar
 
Gör så här
Sätt ugnen på grillvärme, full effekt. 
 
Tärna äpplet i små tärningar och stek lite lätt utan att de tar färg i stekpanna. Tillsätt Balsamico och honung och stäng av plattan. Tillsätt färsk, nedklippt oregano och rör om försiktigt. 
 
Pensla bröden med olivolja, in i ugnen med dem i 1 minut (glöm inte att ta ut;-). Ta ut dem och lägg på getost, toppa med hackad rödlök. Gratinera i 4-5 minuter tills osten är lite brun. Ta ut och toppa direkt med äppelsalsa, lite flingsalt och peppar och några kvistar oregano/timjan.
 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ville bara kika in och önska dig en trevlig födelsedag, jag hoppas du får en super dag med dina nära och kära.

Kram Camilla

Svar: Tack sötaste du! Kramar till dig och hoppas du har en bra vecka
Linda /Matstugan

2013-08-27 @ 13:44:25
URL: http://millaotrissa.blogspot.com
Postat av: Katarina

De ser så goda ut! Kram vännen, hoppas du har en fin dag!

Svar: Tack söta:-) Kramar
Linda /Matstugan

2013-08-27 @ 15:24:02
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin