Vit choklad mousse med citrus och kardemumma

Fick något i stil med det här av Anette Rosvall då det var fest hos Jessica för ett tag sedan. Det är vit chokladmousse på det allra enklaste sättet. Så fräsch kombination med hallon, vit choklad, citrus och kardemumma . 
 
Du behöver  (för 4 mindre portioner)
1 burk Kesella Citrus
½ påse vita chokladknappar (75g blir det, du kan självklart använda vanlig vit choklad, men knapparna går snabbt att smälta)
1 krm kardemumma. 
 
Hallon 
½ dl socker 
½ dl vatten
 
Gör så här
Börja med att koka ihop sockerlagen. Koka upp vattnet med sockret och låt småputtra tills sockret har löst sig helt och hållet. Ställ åt sidan och låt svalna.
 
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna något. Rör sedan ner i kesellan. Tillsätt kardemumman och rör runt. Ställ i kylen någon timma. 
 
Vid serveringen vänder du runt hallonen i sockerlagen och tar upp dem. Lägg några hallon i botten på ett glas, klicka i chokladmoussen och toppa med hallon och kanske lite nötter. 

Kommentarer
Postat av: Johan

Hej! Fina instagrambilder! Vilken mobiltelefon använder du?

Spännande blog också :)

Svar: Tack snälla, använder en Iphone till instagram och Nikon digital systemkamera till bloggbilderna.
Linda /Matstugan

2013-04-25 @ 22:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin