Västerbottengratinerade Köttbullar i tomat- och vinsås

 
 
Det här ni går hemma hos stora som små. Jag använde mig att rapsgrisköttbullarna och de är verklige saftiga och möra.
 
Du behöver
1 paket rapsgrisköttbullar (eller vanliga köttbullar)
1 paket bacon (alt rapsgrisbacon)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 lök (tunt skivad)
½ fänkålshuvud (tunt skivad)
1 dl vitt vin
1 burk/paket krossade tomater
50 g västerbottenost (riven)
olja, salt, peppar, socker 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
 
Lägg köttbullarna i ugnsfast form.
 
Klipp/skär bacon ner i en stekpanna och knaperstek. Tillsätt lite olja, vitlök, lök, fänkål. Stek på i någon minut. Häll i vin och tomatkross. Koka upp och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker. Häll allt över köttbullarna blanda runt och strö över osten. Grädda i ugnen ca 20-25 min.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin