Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om. Ändrade lite här och där i receptet och blev till slut nöjd! 
 
Du behöver (2-4 pers)
200 g kantareller
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan
1 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
5 dl vatten
½ buljongtärning (grönsaksbuljong)
25 g smör, 1 msk olivolja till stekning,  1 msk olivolja till dekoration, salt, svartpeppar
 
Gör så här
Börja med att ansa svampen och skära i mellanstora bitar. Finhacka lök och vitlök. Stek på svamp, lök och timjankvistar, i både olja och smör, så de får lite färg (Spara dock några timjankvistar till dekoration). Lägg undan några matskedar kantareller till dekorationen. 
 
Häll på vin och koka någon minut. Tillsätt grädde, vatten och buljong. Koka på svag värme med locket på i sådär 20 minuter. Plocka bort timjankvistarna då det har kokat klart. Mixa soppan med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
 
Dekorera med timjankvistar, stekta kantarellerna och ringla över 1 msk olja.  
Uppläggningsfaten är såklart min mosters skapelser, se HÄR för hennes fina keramik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin