Våfflor med bikarbonat

 
Det blev våfflor med Halloween touch ikväll. Blev nöjd över resultatet med bikarbonat i, vet faktiskt inte riktigt vad som blev annorlunda jämfört med vanliga våfflor, men väldigt goda var de (tyckte även spindlarna). Gör som sagt helst våffel- och pannkakssmet kvällen innan, den tjänar på det. 
 
Du behöver (ca 8-10 våfflor)
125 g smör
3 1/4 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk socker
4 dl mjölk
 
Gör så här
Börja med att smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken och vispa på så det blir en jämn smet. Häll i resten av mjölken och sist det avsvalnade smöret. 
 
Nu är det bara att grädda dem fint gyllenbruna! 
 
Ps. Pensla järnet med lite smör innan första våfflan och kanske någon mer gång.
 
Imorgon får ni tips på en enkel spindeldrink
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin