Kanelkyckling á la Matstugan
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0159_508dbaeeddf2b342dd003d82.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0131_508db7ffe087c363f1df7ca6.jpg)
Grytan tjänar på att göras dagen innan så att smakerna i den får stå och dra in isg ordentligt i kycklingen och med varandra.
Du behöver
1 kg kycklinglårfilé
1 citron (saft)
3 tsk kanel
2-3 tsk smoked paprika (kan bytas ut mot vanöig paprika eller sweet paprika)
3 dl matlagningsgrädde
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
salt,peppar
1 dl aprikoser
1½ dl pekannötter
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/picmonkey_collage_508dbf029606ee5d9b591ecb.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/picmonkey_collage2_508dbf059606ee1a23b716d4.jpg)
Grytan blev magiskt god tack vare lite hjälp så här i Halloween tider
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Salta och peppra lätt på kycklingen och stek den snabbt i panna så de får en gyllenbrun yta. Lägg över i gryta ugnsfast gryta.
Blanda citronsaft, kanel, smoked paprika, olivolja och fint skivad vitlök. Häll i samma panna som du stekte kycklingen och värm upp. Tillsätt grädden och låt småputtra i några minuter. Häll allt över kycklingen.
Skär aprikoserna i små tärningar och strössla över grytan. Häll i hela nötterna. Ställ in grytan i ugnen 20 minuter.
Rostad pumpa
Sätt ugnen på 175 C
Du behöver 1 butternutpumpa. Skär den på hälften och sedan i större klyftor på längden (ska bli minst 4 klyftor). Pensla på olivolja och strö på flingsalt. In i ugnen ca 1 timma. De ska bli lätt gyllenbruna.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0153_508dbac9ddf2b301f600461f.jpg)
HAPPY HALLOWEEN
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2331778/images/2012/dsc_0126_508db88addf2b3020a0047d2.jpg)
Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba
Mmm.....kanel! Löv it!! Och lite söt pumpa till. Gott!
Postat av: Gunilla
Klart man röstar på matstugans bidrag! Har smakat den och lovar -den är super super god!!!
Gunilla
Trackback