Att bryna smör

 
Tänkte berätta hur man bryner smör nu när jag själv har lärt mig det och är helt frälst. Jag skulle kunna sleva i mig precis hela stekpannan med brynt smör, det smakar lätt nötigt, lätt kola - Mums! Du kan använda brynt smör i mat, till kakor, frysa det och använda på kött. Jag har tom smakat glass med brynt smör i. 
 
Gör så här för att bryna smör
 
Lägg smöret som ska brynas i en panna/kastrull. Hetta upp pannan rätt rejält och rör/vispa hela tiden så smöret inte bränns fast. Precis som när du steker som vanligt på hög värme så fräser och bubblar det då vattnet försvinner i ångorna.
 
Var uppmärksam på när det tystnar, alltså slutar fräsa och bubblorna har blivit till skum. Det är nu det börjar bli brunt. Det kan vara lite svårt att se då det är skummigt på ytan. Men rör hela tiden ända ner i botten.
 
Nu kan känna den nötiga lukten och även en doft av smörkola. Smöret under skummet börjar bli mjukt brunt. Dra då pannan/kastrullen från plattan direkt.
 
Då det har svalnat av något kan du se att det är skiktat med en bottensats. Ta med allt - Hur gott som helst!
 
Ps. Om det blir lite bränt så gör det inget, bara det inte är helt svart

Kommentarer
Postat av: Carina

Hej! Har följt din blogg lite då och då. Jag är en kvinna på 48 år som inte längre har småbarn. De har blivit 23 och 21 år. Har inte varit mig själv på ett tag. Har gått in i den berömda/ökända väggen. Jag tycker du är så duktig och du har gett mig inspiration till att börja tycka om att laga mat igen. Det som är viktigast är få tid till återhämtning när man stressar fram i livet. Lycka till med allt.
/Carina

Svar: Carina, jag blev verkligen rörd över din kommentar som jag såg precis innan jag åkte till Schweiz: rörd över att du skrev kommentaren och rörd över det du skrev. Tänk att jag kan ge någon inspiration - Tack för det! Jag har haft flera i min nära omgivning som har 'gått in i väggen' och det har varit precis som du skrev så att de inte var sig själva. De blev dock sig själva efter den långa återhämtningsfasen. Låt mig veta hur det går för dig och ta verkligen en timma och en dag i taget. Stor Varm Kram till dig
Linda /Matstugan

2012-10-19 @ 19:47:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin