Sockerkaka med smak av rabarber...

Det här är en riktig snabbis. Jag tog rabarbersaft i,men du kan ta vilken saft som helst som du har hemma t ex jordgubbs-, apelsin-, hallon- eller flädersaft. Det blir en lätt smak av vald saft. Kom ihåg bara att den ska vara koncentrerad.

Du behöver
3 ägg
1½ dl socker
1 dl koncentrerad rabarbersaft
3 dl vetemjöl
2½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
smör & kokos till formen

Gör så här
Sätt ugnen på 175 C

Smöra formen (24 cm) och ströa med kokos.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa i saften sist.

Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll ner smeten i formen och in i nedre delen av ugnen ca 30-40 min. Den ska vara gyllenbrun på ovansidan. Prova med sticka (tandpetare fungerar utmärkt) så att den är klar. Låt den vila i formen i sådär 15 min innan du tar bort formen.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Roligt med recept som man kan bara svänga ihop!

2012-05-22 @ 13:11:27
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: alva

Va gott det ser ut!

Ska bli kul att komma till er i helgen = D

2012-05-22 @ 14:39:17
URL: http://alviiish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin