Kladdkaka på mjölkchoklad
Här har ni värsta kladdkakan - Handen på hjärtat!Jag och Annie (och Magda såklart, men hon har inte avancerat till kladdkakenivån än) blev bjudna till en granne på fika och hon hade gjort denna himmelska kladdkaka. Tjatade till mig receptet och gjorde den BUMS! Mmmmm, så god! Den är extra hög och gjord på mjölkchoklad.
Du behöver
4 ägg
5 dl socker
2,5 dl smält smör (så stod det i receptet så det är bara att smälta och mäta)
3 dl vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
250 g mjölkchoklad
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta, avsvalnade smöret. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner i äggsmeten. Smält chokladen sakta i vattenbad och blanda ner i smeten.
In i ugnen sådär 35-40 min.
Ps. Mini marshmallowsarna i pastelltoner är från ICAs egna sortiment, så söta, eller hur!
Kommentarer
Postat av: Katarina
Så hög och fin. Kladdkaka är så smarrigt! Kram
Trackback