Grillade hamburgare på högrevsfärs med ädelost, päron och bacon...Mmmmm
Igår åt Annie och jag hamburgare på högrevsfärs med krispig bacon, blue-cheese dressing och grillade päronskivor. Så himla gott tyckte både jag och Annie. Så gott att vi åt det 2 dagar i rad faktiskt:-) Jag har velat testa högrevsfärs länge och har haft ett hittat recept hemma länge nu som jag ville testa.
Du behöver (för 4 pers)
800 g högrevsfärs
flingsalt, peppar
140 g ädelost
2 dl creme fraiche
2 msk mjölk
1 päron (fast)
1 pkt bacon
sallad
rödlök
4 hamburgerbröd
Gör så här
Börja med Blue cheese dressingen. Smula ner ädelosten i bunke, tillsätt creme fraiche och mjölk och använd stavmixer för att mixa slätt. (ta sedan 1 tsk och smaka av...mmm..men inte äta upp allt!)
Skär (rätt tjocka) skivor av päronet och vänd i olivolja och lägg sedan att vila.
Gör 4 stora hamburgare av färsen (ska vara ca 2 cm tjocka). salta och peppra lite. Grilla några minuter på varje sida (använder du termometer så 70 C innertemp).
Då du tagit upp burgarna så kasta i baconskivor och knaperstek, päronskivor kort på varje sida, bröd så de får lite yta.
Bygg burgare med bröd, grillad päron, bacon, sallad, rödlök och massa blue cheese dressing.
Veeery Najs!
Kommentarer
Postat av: Gotlandsbagaren
Det är så gott med hemgjorda hamburgare.
Man bakar brödet själv och gör hamburgarna själv.
Det behövs nästan ingenting annat än ett gott bröd och en riktigt god och saftig burgare till det :)
http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/hamburgerbrod.html
Svar:
Linda /Matstugan
Trackback