En riktig rejäl Blåbärspaj

Som ni såg på bilderna från igår så gjorde jag en blåbärspaj proppfull med nyplockade blåbär. Man bör absolut ha vaniljglass eller vaniljsås till den här blåbärsbomben. Ursprungsreceptet kommer från Dansukker men som vanligt ändrat lite här och där.
 
Du behöver
Pajskal
4½ dl vetemjöl
150 g smör
1 msk  ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 äggulor
1 msk vatten
 
Fyllning
3 äggvitor
1 dl ljust muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
7dl - 1l blåbär (jag hade 1 l)
 
Klicka ner blandningen och bred ut jämnt i formen
 
Gör så här
Pajskal
Blanda alla ingredienser. Tryck ut degen i form (24 cm). Nagga botten med gaffel. Ställ in i kylen medan du förbereder fyllningen. 
 
Fyllning
Sätt ugnen på 175 C
 
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner socker och blåbär. Häll blåbärsblandningen i pajskalet. In i ugnen ca 45 min. 
 
Pudra över lite florsocker och garnera med citronmeliss eller mynta. Glöm inte glass eller vaniljsås. 
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Verkligen en fin och hög paj! Snyggt! Kram

2012-08-07 @ 11:09:17
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Den ser väldigt god och lyxig ut! Oanligt hög vilket gör den extra snygg :)

2012-08-07 @ 11:50:15
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Intressant pajrecept, känns lite som marängpaj och låter så gott!

2012-08-07 @ 12:35:51
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Ica Ganestål

Åh! Den ser helt fantastisk ut. Om man nu bara kunde lyckas få ihop en hel liter blåbär nån gång. Det är ju det tråkigaste som finns att plocka. Sån tur att det finns i frysdisken också! /Ica

2012-08-08 @ 09:28:40
URL: http://nytt-nott.blogspot.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Ååååh wow, den ser GRYMT god ut! ska helt klart göra den snart! Vi får gäster till helgen, kanske uppskattar de blåbärspaj deluxe? :)

2012-08-08 @ 14:51:52
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin