Har ni bakat Castors Kaka?
Bland det bästa som finns är att baka och laga mat med min dotter. Hon missar inte en chans att få röra i grytor, mäta upp mjöl till bak, smaka av, för att inte tala om att slicka slickepotten.
CASTORS KAKA
75 g smält smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
(Ströbröd till formen)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret i en kastrull. Pensla kakformen med lite smör och bröa.
Vispa ägg och socker i en bunke, helst med elvisp, så att det blir vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål. Rör om noga och blanda med smeten. Häll i mjölken i det smälta smöret och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 35 minuter i nedre delen av ugnen.
(Jag har förkortat beskrivningen lite)
Gott att doppa nybakt sockerkaka i mjölk, även om man får pressa ner kakan i glaset och hälften hamnar i glaset och får fiskas upp.
Kommentarer
Postat av: Leontine
Så underbart! Annie är nog också en mästerkock tycker jag mig se!
Postat av: C
matstugans nye kock kunde inte vara sötare i sin lilla outfit.
Trackback