Ugnspannkaka
Tricket för att få den bästa möjliga ugnspannakakan är många ägg. Testa!
För en långpanna
4½ dl vetemjöl
9 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
1 paket tärnad bacon (eller 300 g)
Sätt ugnen på 225 C
Smöra ugnsplåten
Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över bacontärningarna.
Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun.
Lingonsylt är ett självklart tillbehör, men vad kan man mer ha? Tips?
Kommentarer
Postat av: Sofi
Jag brukar ha äppelmos till :D
Postat av: Anita Råberg Lindas mamma
Till ugnspannkakan kan man förutom lingonsylt ha keso och apelsinklyftor. Det förhöjer smaken, kvaliteten och utseendet på rätten.
Postat av: ebba
hejhej, jag håller precis på med denna smet men den blev väldigt rinnig, så jag får hoppas den blir bra ändå :) frästen ska man smörja smeten med ströbröd?
Postat av: Linda
Hej Ebba!
Hur gick det till slut, blev det bra i ugnen? Den är nog lite rinnig i bunken. Smörj långpannan, men inget ströbröd. Hoppas familjen blev nöjd.
Trackback