Smarrigaste Tacopajen



Lite annorlunda paj med bakpulver till skalet. Jag lovar på heder och samvete att ni inte kommer bli besvikna på denna paj, den är beroendeframkallande.

4 pers:

Skalet:

4 dl mjöl
50 g margarin/smör
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjölk/filmjölk

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg kallt i 30 minuter. Tryck ut i form och förgrädda i 10 minuter i 225 C.   

Fyllning:
500 g färs (det funkar lika bra med nötfärs som blandfärs)
1 lök (hackad)
1 påse tacomix
2 msk mjöl
1 dl vatten (drygt)
2 vitlöksklyftor (hackade)
4 tomater (hackade)
(4 feferoni, i mindre bitar)
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
1 dl riven ost

Ugnen ska vara på 250 C

Bryn köttfärs med löken. Tillsätt tacokryddorna och hackade vitlöksklyftorna. Rör runt lite. Strö i mjölet och rör ner det ordentligt. Tillsätt vatten och låt puttra i sådär 10 minuter. Häll i pajskalet. 

Lägg tomater (och feferoni) över köttfärsen. Blanda ihop creme fraiche med majonäs och bred över tomaterna och feferonin. Strö över osten. Låt stå inne i 15-25 minuter.




NAM NAM!


Kommentarer
Postat av: J O A N N A ♥

Tacopaj är så gott:)

2011-02-03 @ 13:13:43
URL: http://lilllamej.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin