Barbecueglaserade Kycklingklubbor
Lättgjord barbecuesås som smakar sådär amerikanskt gott. Äts gärna med småplock som tomater, oliver och majs mm.
För 4 pers:
2½ dl Ketchup
1 dl farinsocker (drygt, pyttsa på med sådär 2 msk till)
1 msk Worcestersås
1 msk Äppelcidervinäger
1-1½ kg Kycklingklubbor (tinade)
Salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C (för små klubbor), 250 C (för stora)
Blanda ihop ketchup, socker, Worcestersås och vinäger. Salta och peppra. Lägg i ugnsfolie i en djup ugnsplåt och lägg i klubborna. Häll på hälften av såsen, jämnt fördelad över klubborna. Jag penslade lite för att det skulle bli mer jämnt.
Ugnsbaka 30-35 minuter. Vänd dem efter halva tiden och pensla runt lite om du vill.
Resten av såsen serveras till. Annat gott till är kokad eller grillad majs skuren i bitar och tomater.
Lite American feeling eller sommargrillpartyfeeling såhär i värsta kylan :-)
Nu längtar jag till sommaren!
Kycklingklubbor och grillad kyckling är ju så gott, äta med händerna bör man! :)